PetteriLeino Sininen idea

Miksi hallitusovi pysyy kiinni Halla-aholta?

Halla-ahon johtamien Perussuomalaisten hallitustaipaleen päättymisestä kesällä 2017 on esitetty erilaisia näkemyksiä. Syyllisiä etsittiin niin Sinisen tulevaisuuden piiristä kuin Keskusta tai Kokoomuksesta. Todellisuudessa Halla-aho ulkoisti itse itsensä hallituksesta ja samojen syiden johdosta hallitusovi pysyy jatkossakin kiinni.

Jotta voi ymmärtää tulevaa, on tunnettava menneisyyttä. Siksi palaan vielä noihin kesäkuun 2017 tapahtumiin.

 

1. Luottamuksen puute ja arvomaailmojen erilaisuus

Politiikka perustuu luottamukseen. Ilman sitä ei voi tehdä yhteistyötä, eikä varsinkaan hallitusyhteistyötä. Puheidensa ja toimiensa seurauksena Halla-aho ei kyennyt hankkimaan hallituskumppanien Keskustan ja Kokoomuksen luottamusta.

Halla-ahon osalta luottamuksen puutetta ruokkivia syitä on useampia. Ehkä merkittävin syy oli hänen suhtautumisensa rasistiseksi luokiteltavaan toimintaan ja puheeseen. Hän ei osoittanut katumista Korkeimmassa oikeudessa saamaansa rangaistukseen, vaan pikemmin teki sen osalta itsestään uhrin ja arvosteli tuomiota vääränä ”sananvapauden nimissä”.

Hallituskumppaneilta ei jäänyt huomiotta, että Perussuomalaisten kentällä kasvoi toiveet Halla-ahosta Keskustan ja Kokoomuksen kurittajina. Useissa yhteyksissä hänen kannattajansa kertoivat perusteluksi, että vain Halla-aho voi laittaa pääministeri Sipilän ja valtiovarainministeri Orpon koville. Tällaiset viestit otettiin hallituskumppaneissa tosissaan, koska Halla-aho ei ampunut näitä toiveita alas. Jokainen ymmärtää, että hallitusovi sulkeutuu tällaisten tarkoitusperien edessä.

 

2. Hallituspaikka ei ole itsetarkoitus

Ennen puheenjohtajaksi valintaa Halla-aho korosti, ettei hallituksessa oleminen ole itsetarkoitus. Hänen teesinsä oli, että kannatuksen kasvattaminen on tärkeämpää kuin vastuunkanto. Vuoden 2017 kevään puheenjohtajakampanjan ajan hän toisti tätä mantraa.

Luonnollisesti hallituskumppanit seurasivat tarkkaan persujen puheenjohtajakampanjan aikana esitettyjä kantoja. Kun riittävän monta kertaa ja painokkaasti toistetaan jotain, niin muut ottavat sen totuutena. Halla-ahon viesti upposi hallituskumppaneihin. He eivät enää luottaneet, että Perussuomalaiset sitoutuvat vakavasti hallitusyhteistyöhön.

Hallituksen muodostamisessa Keskusta ja Kokoomus eivät olleet yhden vaihtoehdon varassa. Tätä ei Perussuomalaisten kenttä uskonut. Halla-ahon kannattajat loivat illuusion uusista vaaleista, mikäli Perussuomalaiset lentävät hallituksesta. Tämä siitäkin huolimatta, ettei uusia vaaleja kesken vaalikauden ole järjestetty sitten vuoden 1975 hajotusvaalien.

 

3. Epävarmuuden lietsominen ministerivalinnoilla

Ilmoittautuessaan puheenjohtajaehdokkaaksi Halla-aho teki selväksi, että hän aikoo kierrättää ministereitä ryhmänsä sisällä. Erityisen selväksi hän teki, ettei Timo Soini voinut jatkaa ministerinä johtamassaan puolueessa.

Muutama päivä ennen kesän 2017 puoluekokousta Halla-aho totesi ISTV:n haastattelussa, että hänen olisi mahdotonta tehdä yhteistyötä yhdenkään perussuomalaisen ministerin kanssa, koska he olivat antaneet julkisesti tukensa toiselle ehdokkaalle puheenjohtajakampanjassa.

Halla-aho tietää itse, keitä hän suunnitteli ministereiksi. Ministerivalinnat ovat jokaisen puolueen omia, mutta hallituskumppaneilla on aina veto-oikeus - hyväksyä tai hylätä ratkaisu. Hallitusyhteistyön kannalta on aivan ratkaisevaa, että henkilökemiat hallituksen sisällä toimivat.

Epävarmuuden lietsominen ministerivalinnoilla oli Halla-ahon vallankäyttöä, mutta osasyynä se maksoi hänelle puolueen hallitustaipaleen päättymisen.

 

4. Johtajuuden puute

Tultuaan valituksi Perussuomalaisten puheenjohtajaksi kesäkuussa 2017 Jussi Halla-aho ei ottanut puolueen johtamista haltuun, vaan antoi tapahtumien vyöryä omalla painollaan. Jyväskylän puoluekokouksen markkinatunnelma oli tämän seurausta. Se ei jäänyt hallituskumppaneilta huomiotta.

Hämärän peitossa on, että miten Halla-aho valmistautui hallituskumppanien puheenjohtajien tapaamiseen maanantaina 12.6.2017 klo 10 pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Kyseessä oli hänen poliittisen uransa tärkein neuvottelu. Varmaa on, ettei tuohon neuvotteluun valmistauduttu eduskunta- tai ministeriryhmän kanssa.

Tietojeni mukaan hän suostui neuvottelussa kaikkeen, mitä Sipilä ja Orpo edellyttivät. Siitäkin huolimatta muutamaa tuntia myöhemmin Keskustan ja Kokoomuksen puheenjohtajat ilmoittivat twiittaamalla lähes yhtä aikaa, ettei hallitusyhteistyön jatkaminen Perussuomalaisten kanssa ole mahdollista.

Kahdessa vuorokaudessa puheenjohtajavalinnasta Halla-aho menetti hallituspaikkansa - jonkinlainen Suomen ennätys sekin.

 

5. Oman taloudellisen edun laittamien etusijalle

Puheenjohtajakampanjan aikana Halla-aho teki selväksi, ettei hän luovu Euroopan Parlamentin jäsenyydestä, vaan johtaa hallituspuoluetta Brysselistä. Hallitustyötä tehneet yrittivät varoittaa tämän yhtälön mahdottomuudesta.

MEP-paikka oli Halla-aholle tärkeä erityisesti taloudellisista syistä. Hänellä ei ole mahdollisuutta siirtyä kansanedustajaksi, koska hän ei ollut ehdolla vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Mikäli hän olisi luopunut MEP:n paikasta, hänellä ei olisi ollut mahdollista palata siihen ennen seuraavia vaaleja 2019. Näin oppositioon lentäneen puolueen johtajana hänellä olisi ollut vain puolueen puheenjohtajalle maksama palkkio ja se ei ole suuren suuri - ei ainakaan ollut Soinin aikaan.

Keskusta ja Kokoomus pitivät mahdottomana ajatusta, ettei hallituspuolueen puheenjohtaja osallistu päätöksentekoon ja vastuunkantoon. Halla-ahon ajamalla mallilla hänelle olisi jäänyt tavallaan ulkoparlamentaarinen veto-oikeus hallituksen päätöksiin. Hän olisi voinut ilmoittaa Brysselistä, että käykö vai ei hallituksen kulloinkin tekemä ratkaisu Perussuomalaisille. Näin hallituskumppanit olisivat olleet hänen panttivankeja, tietämättä ennalta millaisia ratkaisuja milloinkin Brysselistä olisi tulossa. Jopa kokematon politiikan seuraaja ymmärtää, että tuollainen tilanne on mahdoton.

 

Miten jatkossa?

Jokainen tekee virheitä, mutta omista virheistään ei kannata syyttää muita. Jussi Halla-aho on älykäs kaveri, joka miettii jokaisen siirtonsa useamman askeleen eteenpäin. Perussuomalaisten hallitustaipaleen päättyminen oli hänelle yksi uran pahimmista takaiskuista, hänestä tuli miesmuistiin lyhyimmän uran tehnyt hallituspuolueen puheenjohtaja.

Kevään 2019 vaalien jälkeen tilanne on luonnollisesti erilainen kuin kesällä 2017. Halla-aho on jo ilmoittautunut eduskuntavaaliehdokkaaksi ja melkoisella varmuudella hän tulee valituksi kansanedustajaksi Helsingistä. Perussuomalaisten kannatusprosentista riippumatta hallitusovi pysyy kiinni. Syynä on luottamuksen puute. Hallitusohjelma on sivuseikka, kun luottamusta ei ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Oikeus ja kohtuus, että Sinisten ja miksei muidenkin samalla tavalla ajattelevien kanta tulee esille kuin pelkkä persujen kannattajien.

Persut voivat keskittyä omaan tekemiseensä. Eivät voi ainakaan olla vihoissaan kannattajien siirtymisestä Sinisten kansanedustajien mukana. Kun Sinisten kannatus ei ole vielä noussut, kukin puolue joka tulee menettämään kannattajiaan Sinisille, saa syyttää itse itseään ja todeta, että oma sanoma ei ollut enää pureva.

Isänmaallisuus, rehellisyys ja ahkeruus.

Hallityksessa pääsee vaikuttamaan asioihin.

Risto Koivula

Halla-ahon tuomio KKO:sta on syvältä perseestä: KKO tekee tasan samaa rikosta pelkästään tuossa tuomiossa ennemän kuin suinkaan Halla-aho:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/03/korkei...

" KKO: ” 10. Kirjoituksessa on tuotu aluksi esille Tampereen käräjäoikeuden muutama päivä aikaisemmin antama tuomio, jolla eräs henkilö oli tuomittu vankeusrangaistukseen muun ohella uskonrauhan rikkomisesta sillä perusteella, että hän oli pilkannut profeetta Muhamma- dia. Kirjoituksen mukaan valtionsyyttäjä Mika Illmanin ja käräjäoikeuden kanta oli, että profeetta Muhammadin loukkaaminen oli laitonta, koska Muhammad on muslimeille pyhä, minkä seikan kirjoituksessa mainittu professori oli vahvistanut. Kirjoituksessa on edelleen todettu, että ”toisaalta professori osaisi varmasti vahvistaa senkin, että kristinuskossa Jeesus ja Jumala ovat pyhiä hahmoja. Tämä ei tietenkään estä ketään pilkkaamasta Jeesusta ja Jumalaa vapaasti valitsemallaan tavalla”.

11. Tämän jälkeen kirjoituksessa on esitetty: ”Aion seuraavaksi heittää Mikalle syötin: Profeet- ta Muhammad oli pedofiili, ja islam on pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto. Pedofilia on Allahin tahto.” Tässä kappaleessa mainittu virke on merkitty kirjoitukseen vahven-netulla tekstityypillä.

12. Kirjoituksessa on kysytty,ovatko nämä lauseet laittomia, ja todettu niiden varmasti loukkaavan muslimin uskonnollisia tuntoja.

13. Tämän jälkeen kirjoituksessa on ilmoitettu asiaa lähestyttävän loogisten ketjujen avulla ja tuotu esille ”viisikymppisen” Muhammadin ja hänen kihlaamansa 6- tai 7- vuotiaan Aishan aviosuhde sekä sen ”täyttyminen” tytön ollessa 9-vuotias. ”

RJK: Tämä juttu on historian väärentämistä satavarmasti. V. 611 syntynyt Aisha oli Abessi- niassa Muhammedin kakkosjohtaja Abu Bekrin perheen kuten äitinsä ja isosiskonsa Asman kanssa ainakin vuoteen 1922 (pako Mekkasta), ja hän myös oli suunnittelemassa naimisiin menoa pojan kanssa, joka kuitenkin meni Mekkan puolelle sodan syttyessä kaupunkien välille 623. Muhammedin 1. vaimo Hadidzha kuoli Mekkassa muun uskonliikkeen lähdön jälkeen sieltä joulun aikaan joko 622 tai 623. Sen jälkeen Muhammed meni naimisiin niin ikään Abessiasta palanneen Sawdan kanssa.Aisha oli Muhammedin 3. vaimo (ja ainoa hänen vaimoistaan, joka ei ollut naimisiinmeno-hetkellä leski).

KKO: ” Edelleen kirjoituksessa on todettu, että vahvennetulla esitetyt väitteet eivät pitäisi paikkaansa vain, jos väitetään, että

”a) Koraani ei ole kirjaimellisesti totta (ts. Muhammad ei yhtynyt 9-vuotiaaseen tyttöön). Tämä ei käy, koska islamilaisen doktriinin ja muslimien näkemyksen mukaan Koraani on kirjaimellisesti otettavaa Jumalan sanaa. Yhtymistä ja Aishan ikää ei siis voitu kiistää loukkaamatta muslimeja. ”

RJK: MITÄ WITTUA???!!!

TÄSSÄ ON KORAANI: MISSÄ TÄÄLLÄ NOIN LUKEE???!!!

www.islamopas.com/koraani/sisallys.htm

nakokulma.net/index.php?topic=11225.msg250955;topicseen#msg250955

Ellei löydy, KKO:n ”päätös” ON LAITON!!!!

... "

Halla-ahoa ei oteta hallitukseen,koska hänen "tietonsa" ja "näkemyksensä" oikeustieteellisestä perusihmisarvosta ei ole oikeustieteen eikä kansainvälisen oikeuden mukainen. (Tämä on suurinpiirtein ainoata, mitkä jotkut Halla-ahon vastaiset kokoomusoppineet tieteestä ylipäätään ymmärtävät...)

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/09/halla-...

" perjantai, 30. syyskuu 2011

Halla-ahon hyökkäys ihmisarvoaksioomaa vastaan osoittaa, että hän ei ymmärrä tieteen menetelmiä

FT Jussi Halla-ahon (pers) blogihyökkäys kaikille yhtenäisen perusihmisarvon käsitettä vas- taan mm. oikeustieteen perusteita koskien on herättänyt huomiota ympäri Eurooppaa hänen kansanedustajaksi valintansa jälkeen.

Kummallista on että Halla-aho ei tohtorismieheksi näytä tietävän tieteellisestä metodologiasta mitään - ei I:tä S:än leuan alta, vaikka kirkkoslaavin tutkija taatusti osaa venäjääkin, jolla parhaat lähteet tuostakin aiheesta on kirjoitettu:

http://www.halla-aho.com/scripta/ihmisarvosta.html

Halla-aho: " Ihmisarvosta

Aksioomalla tarkoitetaan väitettä,jonka totuudellisuus on niin ilmeinen,ettei sitä tarvitse erikseen perustella. Lienee aksiomaattista (pun intended), että myönnettäessä väitteille aksiooman statusta pitäisi olla erityisen varovainen. Väitteen pitäisi mielellään olla sellainen, että sen voidaan todeta olevan ja olleen totta kaikkialla ja aina.

Yksi nykyajan aksioomista on, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo, ja että tuo ihmisarvo on kaikilla ihmisillä samansuuruinen. Pahinkin rasisti ja antiegalitaristi yrittää yleensä mahduttaa ihmisarvoaksiooman omaan teoreettiseen kuvioonsa. Aksiooman kieltäminen on kerta kaikkiaan epäkorrektia.

Jos väitetään, että kaikki ovat samanarvoisia, väitetään samalla, että ihmisen arvo tunnetaan ja se voidaan mitata. "

HM: Ei väitetä. Aksioomaa määritelmällisesti ei testata suoraan, vaan tieteessä sen teorian kokonaisuutta testattaessa, jota muodostettaessa aksioomaa on käytetty. Teoriasta voidaan sitten ennustaa kaikenlaisia muitakin testattavia lauseita, joiden välityksellä koko teoria, ja siinä ohessa myös aksiooma voidaan todistaa empiirisesti yleensä suhteellisiksi totuuksiksi. Esimerkiksi erityisessä suhteellisuusteoriaas on aksiooma, että on voimassa partikkelien Lobačevskin nopeusavaruus. Siitä sitten seuraa kaava E = mc^2, jota testataan.

" Axiom

in a given theory, a proposition that is not proved in the deductive construction of the theory but is accepted as a basic starting point in proving the theory’s other propositions. Usually the propositions of the theory under examination chosen as axioms are known to be true or can be considered true within the framework of this theory.

HA: " Ellei sitä voida mitata, ei voida todentaa, miten paljon kullakin yksilöllä on sitä."

HM: Kaikkilla ihmiseksi luokitettluilla on täysi ihmisarvo YK:n hyväksyttävissä olevassa lainsäädännössä.

HA: " Mikään ulkoa (taivaasta) tuleva ominaisuus ihmisarvo ei voi olla, tai ainakaan sitä ei voida sellaiseksi osoittaa, koska sitä ei ole kirjoitettu tähtiin, vesiin eikä kallioihin. "

HM: Ei ole kukaan väittänytkään.

HA: " Itse asiassa mikään ei viittaa siihen, että ihmisten yhtäläinen arvokkuus (tai ylipäänsä arvokkuus) olisi mitään muuta kuin ajallemme tyypillinen konventio ja julistus, "

HM: " Se on ajallemme tyypillinen konventio, joka oli rajoiteusti voimassa feodaalisessa yhteiskunnassa, esimerkiksi pelkästään rikoslaissa (ja vain erittäin harvoissa tapauksissa sielläkään).

HA: " samanlainen kuin menneiden aikojen aksioomat: "aurinko kiertää maata", "paavi on erehtymätön", "

HM: " Nämä ovat esimerkkejä epätosiksi osoittautuneista perutettomista aksioomista.

HA: " "naisella ei ole sielua", "

Ei ole miehelläkään kuolematonta sielua...

HA: " "itsetyydytys aiheuttaa likinäköisyyttä". Jälkimmäisiin on aikanaan uskottu aivan yhtä sokeasti kuin nykyään samanarvoisuuteen. Niiden tueksi on ollut yhtä vähän mitattavaa evidenssiä kuin on samanarvoisuuden tueksi.

Koska niitä ei ole voitu perustella, ne on julistettu aksioomiksi, joita ei tarvitse perustella. "

HM: Niitä perustellaan esimerkiksi niistä seuraavalla odotetulla, ja niiden rikkomista seuraavalla odotetun vastaisella kehityksellä.

HA: " Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. "

HM: Sellaisenaan mittaaminen ei ole ainoata todentamista.

Aksiomaattis-deduktiivinen tieteellinen metodi on nykyaikaineen tieteellinen metodi. Pelkkä mittaaminen sellaisenaan ei sitä ole.

Halla-aho on oikeassa siinä, että yhtäläinen ihmisarvo on juuri aksiooma.

Mutta hänellä ei siis ole haisuakaan, mikä aksiooma tarkoittaa!

Aksiooma otetaan erääksi lähtökohdaksi esimerkiksi teorian- ja lainmuodostuksessa sekä moraalissa,ja siitä päätellään yhdessä empiirisen tiedon kanssa johtopäätöksiä ja seurannaisvaikutuksia, joita sitten varsinaisesti testataan arvioidaan.

Niin tieteellinen, juridinen kuin normatiivinenkin tietomme on väärällään kaikenlaisia aksioomia, joista ei päästä millään eroon, eikä sellaiselle ole varsinaisesti mitään tarvettakaan, sillä ne ovat testattavaa EMPIIRISTÄ TIETOA, joita testataan, kuten sanottu, VAIKUTUSTENSA VÄLITYKSELLÄ.

Samanlaisia aksioomia ovat ainakin todistumistavaltaan perustavimmat fysiikankin lait, vaikkapa valonnopeuden vakioisuus kaikkien havaitsijoiden suhteen, joka on tällä hetkellä maailman tarkin fysikaalinen fakta, puhutaan jopa 17 numerosta, kun kvanttimekaniikassa päästään 12:en, ja Newtonin mekaniikassa luokkaa 6 - 7:än

..."

Halla-ahoa ei pidäkään ottaa hallitukseen, ennen kuin hän tarkistaa kantansa tieteeseen, josta hänellä on täysin vääräkäsitys oppiarvostaan huolimatta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Säälistä kommentoin että valtava suosio kasvaa blogissa. Petteri on blokannut miut twitterissä.

Käyttäjän PetteriLeino kuva
Petteri Leino

Jaa-a, millä tunnuksella herra on twitterissä? Sillä on muista ko blokkia.

Käyttäjän PetteriLeino kuva
Petteri Leino Vastaus kommenttiin #6

Nyt löytyi. Totta, blokkaus on päällä. Syytä en muista, mutta kerran blokattu, aina blokattu. Sorry vaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Siniset, Halla-ahon haukkuminen ei teitä enää vie pitkälle. Keskittykää kansanedustajan paikan varmistamiseen tulevissa vaaleissa!

Käyttäjän PetteriLeino kuva
Petteri Leino

Ei tuota haukkumiseksi ollut tarkoitettu. Muutamia tosiasioita luettelin.

Jari Haapaniemi

Hyvä Petteri Leino!

1. Eikös teillä sinertävän menneisyyden edustajilla ole tosiaankaan muuta tekemistä kuin kirjoitella täyttä potaskaa perussuomalaisista ja Puolueestamme?

2. Taitaapi käydä niin, ettei montaa sinertävää eduskunnassa ja hallituksessa nähdä eduskuntavaalien jälkeen. Perussuomalaisia eduskunnassa kyllä piisaa pilvin pimein verrattuna sinisiin.

3. Taitaisi olla viisaampaa ryhtyä sinisten miettimään miten saisivat edes yhden kansanedustajan uuteen eduskuntaan. Taitaa siinä olla teille tarpeeksi puuhaa seuraaviksi kuukausiksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Muuten, eikö ole ihan normaalia että uusi puheenjohtaja vaihtaa ministereitä mieleisikseen ja entinen puheenjohtaja saa aina lähteä? Näin toimitaan tietääkseni puolueissa varsin tavallisesti?

Käyttäjän PetteriLeino kuva
Petteri Leino

Kuten on ihan normaalia, että jäsenet lähtee, jos eivät ole tyytyväisiä puolueen linjaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Höpö höpö Petteri.

Kahden vuoden välein äänestetään puoluejohdosta.

Miten hiivatissa muutamassa päivässä voi päätellä onko tyytyväinen uuteen johtoon, ja lähtiä tyytymättömänä pois?
Ainuastaan sellainen pystyy tekemään tuollaisen ratkaisun tuossa aikataulussa, on joka on kuolaamassa itselleen hillotolppaa tai sellainen joka seuraa perässä sama mihin edellä mainittu kulkee.

Puolueen linja on pysynyt ihan samana se mitä Perussuomalaiset ajaa, puoluekokousta ennen kuin sen jälkeen.
Siihen sinun on ihan turha valhettas heittää. "Kuten on ihan normaalia, että jäsenet lähtee, jos eivät ole tyytyväisiä puolueen linjaan."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Voihan uusi johto herättää tunteita, puolesta ja vastaan. Elä sen kanssa.
Nyt muuten hajoaa kokoomus. Hajoaminen on myös oikeistolaisuuteen nykyään sisäänkirjoitettu niinkuin se aikanaan oli vasemmistolaisuuteen. Silloin vasemmisto oli autoritäärinen. Nyt oikeisto on. Hajoaminen liittyy autoritäärisyyteen.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Politiikka on joukkuepeli! Hyvä johtaja huomioi jokaisen jäsenensä ja pyrkii rakentamaan siltoja erilaisten pelaajien kesken. Vaikka johtajalla olisikin "visio" se ei riitä joukkueen koossapitämiseen. Siihen ei riitä pelkkä älykkyys vaan siihen tarvitaan viisautta! Halla-aho on liian kokematon tässä poliittisessa pelissä. Voi vain kysyä kuka tai ketkä perussuomalaisia nykyisin johtavat. Rinteen kohdalla asia on melko selvä. Nykyiset SDP:n ulostulot sen paljastavat!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-ahoa kehutaan älykkääksi vaikka kysymys huonosta ja kapeasta verbaalisesta liikkuvaisuudesta ja hyvästä hallinnasta sillä kapalla sektorilla. Se herättää suojeluvaistoa Halla-ahon faneissa jotka ovat aina kiihkeästi mestaria puolustamassa kuin lasta.

Toimituksen poiminnat