PetteriLeino Sininen idea

Ilmastopolitiikan suuret huijaukset

Hallitustenvälinen ilmastopaneeli (IPCC) julkaisi maanantaina 8.10.2018 päättäjille tarkoitetun Global Warming of 1.5 °C -erikoisraportin lyhennelmän. Raportissa käsitellään niitä toimia, joilla maapallon ilmaston keskilämpötilan nousu saataisiin rajattua 1,5 asteeseen kahden asteen sijaan. Välittömästi raportin julkistamisen jälkeen osa oppositiopoliitikoista lähti laukalle.

Ilmaston keskilämpötilan nousu on totta. Se ei kiistämällä muutu. Samoin ihmiskunnan on toimittava niin, että lämpötilan nousua hillitään. Suomi on niitä harvoja maita maailmassa, jotka ovat jo täyttäneet velvoitteensa ja täytämme jatkossakin meille asetetut päästötavoitteet. Kansakunta, jonka väkimäärä on alle tuhannesosa koko maapallon populaatiosta, ei voi omilla toimillaan korjata muiden väärien toimien johdosta aiheutuvaa keskilämpötilan nousua.

 

Rinteen sähköautovedätys

Antti Rinne esitti Uutissuomalaisen haastattelussa (12.10.2018) Suomen 200.000 työsuhdeauton verotusta keventämistä siten, että se suosii selkeästi sähköautojen hankintaa. Rinne on väärässä sekä työsuhdeautojen määrän että sähköautojen verotuksen suhteen. Jo nyt sähköautoja verotetaan kevyemmin kuin diesel- ja bensiiniautoja.

Varsin suuri vale liittyy työsuhdeautojen määrään. Pelkästään googlaamalla olisi entinen valtiovarainministeri saanut tarkempaa tietoa. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan työsuhdeautoetua nauttii noin 80.000 palkansaajaa eli vain 40 prosenttia Rinteen väittämästä.

Sinällään on huvittavaa, että SDP:n puheenjohtaja Rinne haluaa antaa lisää verohelpotuksia nimenomaan työsuhdeautoetua nauttiville johtajille. Epäilen, ettei monellakaan JHL:n, PAM:n tai Superin jäsenellä ole työsuhdeautoa allaan. Siitä huolimatta heidän jäsenmaksueurot kelpaavat demarien vaalivankkurien rahoittajiksi.

 

Vihreät idealistit vailla realismia

Valitettavasti en kuullut kuka se vihreä poliitikko oli, joka radiossa vaati yhteiskunnan tuella rakennettavaa sähköautojen maanlaajuista latausverkkoa. Perusteluna oli, että onhan meille aikanaan rakennettu huoltoasemia pitkin maaseutua yhteiskunnan toimesta.

Ihan ystävällisenä muistutuksena, tiedossani ei ole ainuttakaan huoltoasemaa, joka olisi rakennettu valtion budjettivaroin. Markkinataloudessa polttoaineyhtiöt ja yksittäiset huoltoasemayrittäjät ovat rakentaneet huoltoasemat, jotta ovat voineen myydä polttoainetta.

Vihreille sähkö on ilmaista, kun se tulee töpselistä.

 

Halla-ahon muut vastaan me asetelma

Jussi Halla-aho se osaa ampua nokkeluuksilla suomalaisten etuja vastaan. Hän käänsi asian jälleen niin, että muut puolueet ovat pahiksia, mutta persut ajattelevat suomalaisten etua. Keinona oli nyt ulkomailta tuotettujen hyödykkeiden kovempi verottaminen. Jälleen yksi vero lisää.

Suomalaiset ovat monien hyödykkeiden osalta täysin tuonnin varassa. Kun tuontituotteille asetetaan korkeampia veroja tai uusia tulleja, niin näistä aiheutuvat kustannukset maksavat suomalaiset kuluttajat. Kiinalaista yrityspomoa ei paljon hetkauta, vaikka Suomessa olisi tuhannen prosentin vero Huawein tuotteille. Markkinamme ovat sen verran pienet ja toistaiseksi Halla-ahon valta ei ulotu määräämään veroja Kiinalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Toni Rintala

"Kun tuontituotteille asetetaan korkeampia veroja tai uusia tulleja, niin näistä aiheutuvat kustannukset maksavat suomalaiset kuluttajat."

Et ymmärrä pointtia. Jotenkinhan se luonnon ja ilman suojelu maksatetaan kuluttajilla.

Kun tullimaksut laitetaan tuontituotteille, niiden hinta nousee. Tällöin kotimaassa tuotetut vastaavat tuotteet, jotka myös saastuttavat vähemmän, kelpaavat paremmin.
Tulleja ei luonnollisesti tulisi laittaa niille tarpeellisille tuontituotteille, joita ei täällä saa tuotettua.

"Kiinalaista yrityspomoa ei paljon hetkauta, vaikka Suomessa olisi tuhannen prosentin vero Huawein tuotteille."

Ainakin me teemme osuutemme. Sitähän koko ajan mainostetaan, että meidän tulee tehdä osuutemme. Vaikka eihän meidän tekosilla ole käytännnössä mitään vaikutusta maapallon lämpenemiseen. Silti näytämme esimerkkiä, että me välitämme.

Käyttäjän PetteriLeino kuva
Petteri Leino

Aika hiljaiseksi käy Suomenniemellä, jos käytämme vain itse tuotettuja tuotteita ja samalla meidän vienti tyrehtyy, kun meidän tuotteille asetetaan toisessa päässä tuontitulleja. Suomen viennin etu on, mitä vähemmän tulleja on maailmassa.

Toni Rintala

EU:lla on ihan joka suuntaan tullimaksuja.
Hassuja väitteitä nämä tullimaksujen arvostelut.

EU:lla on massiiviset tullivalvonnat, ettei tänne tunkeudu asiattomat tuotteet, kasvit tai eläimet. Pelkästään Suomessa käytetään satoja miljoonia joka vuosi torjumaan ulkomaisia uhkia..

Käyttäjän PetteriLeino kuva
Petteri Leino Vastaus kommenttiin #6

Se on totta, että tullin tehtävät keskittyvät pääsääntöisesti kiellettyjen tuotteiden valvontaan. Enkä minäkään kannata täysin tullimaksutonta maailmaa.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Halla-aho ehdottaa tulleja.
Niistä päättää kai EU, ei Suomi.

Olisiko ratkaisu kuljetuksen verottaminen?

Siniset kannattaa ydinvoiman lisäämistä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Lisää ydinvoimaa vaikkapa Australiaan.Sähkö tulee siellä töpseliin 86% fossiileilla.Saksan sähköntuotanto on ennen hiiletön kuin Australia edes ottaa ydinvoiman harkintaan.

Toni Rintala

EU on täynnä tullimaksuja ja tullivalvontaa, ja..

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

IPCC on huijareitten ja valehtelijoiden klubi.En ole koskaan uskonut heidän potaskaansa.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Sähköautojen akut on pahimmasta päästä kun saastuttavuutta katsotaan, niiden valmistus ja jätteen käsittely. Käyttö on se ainoa vaihe joka ei saastuta ja näkyy tavan tallaajalle.

Ihmisille myydään kuva että ovat luontoa pelastamassa vaikka kyse on aivan päinvastaisesta, tämä on se syy miksi ihmiset eivät tule muuttamaan ilmaston kehittymistä. Oli kyse sitten kierrätyksestä jotka sittenkin päätyy jokeen suurimmalta osin tai muusta "vihreästä" toiminnasta.

Joten Suomessa keskitytään tekemään bisnestä mielikuvilla jotta piiperot voi tuntea itsensä paremmaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset