Poliittiseen lakkoon ei ole pakko osallistua

SDP ja sitä lähellä oleva ay-liike haluaa nostaa demarit hallitukseen ja Antti Rinteen pääministeriksi kevään 2019 vaaleissa. Keinoksi valittiin poliittiset lakot nykyistä hallitusta vastaan. Vaikka hallitus ei valmistelisi irtisanomislakia, niin ihan mikä tahansa muu syy olisi keksitty poliittisen lakkoilun syyksi. Poliittinen lakkoilu oli nerokas idea demareilta, koska näin he saavat kannattajakuntaansa suuremmat muskelit asiansa edistämiseen eli käytetään poliittisen painostuksen välineinä myös muita kuin vasemmiston kannattajia. Vanha Leninin oppi ”hyödyllisten idioottien” käyttämisestä politiikan välineenä ei ole kadonnut.

Poliittinen lakko tulee kalliiksi työntekijälle. Lakkoiltu aika vähennetään palkasta ja tekemättömät ylityöt eivät tuo kaivattuja lisäansioita. Leikkaus ansioihin on joillekin suurempi kuin KIKY-säästöt. Suurin ansioitten menetys iskee pienipalkkaisiin PAM:n, JHL:n ja Superin jäseniin. Ja kaikki tämä vain siksi, että demarit saivat valjastettua ay-liikkeen oman vaalikampanjansa vetureiksi.

Tiedän, että eräillä työpaikoilla luottamushenkilöt ovat levittäneet tiedotteita, joissa rikkureita (esim. ylityökieltoa rikkoneita) uhataan jälkiseurauksilla esim. ammattiliiton paikallisosastolle tehtävällä selvityksellä.

Poliittiseen lakkoon osallistuminen on aina oma valinta. Lakkoon osallistumisen painostamiseksi käytetään apuna ryhmän painetta ja sellaisia henkisiä painostuskeinoja, jotka eivät yhdistyslain mukaan ole hyväksyttäviä. Ketään ei voi erottaa liitosta sillä perusteella, ettei ole osallistunut poliittiseen lakkoon. Mutta liitosta voi aina erota, jos kokee ettei sen toiminta vastaa omaa ideologiaa. Suomessa on perustuslakiin kirjattu järjestäytymisvapaus.

Suomalainen, sinä päätät – tuetko demarien vaalikampanjaa vai ei.

 

JK

Perussuomalaiset antavat tukensa demareista johdetulle poliittiselle lakkoilulle, vaikka he eivät siitä hyödy mitenkään. Ay-liikkeeltä ei heru euroja persujen vaalikampanjaan, eikä Antti Rinne ota Jussi Halla-ahoa hallitukseen. Voikin kysyä miksi persut, Tom Packalenia lukuun ottamatta, tukevat demareita?

Sylttytehdas on vanha Metalliliiton lobbarijyrä, työmies Matti Putkonen. Kun lukee persujen tiistain eduskunnassa pidetyn ryhmäpuheenvuoron, niin teksti paljastuu Putkosen byroon tuotokseksi. Odotan, että joku toimittaja kysyy tähän mennessä sivussa pysyneen puolueen puheenjohtaja Halla-ahon kantaa vasemmiston vaalikampanjan tukemisesta. Nyt Halla-Jussi on saanut pysyä omalla mukavuusalueellaan pakolaisasioissa, eikä ole tarvinnut ottaa kantaa ikäviin kotimaan politiikan päivärutiineihin.

PetteriLeino
Sitoutumaton Helsinki

Pienyrittäjä, joka ottaa kantaa vain omissa nimissään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu