PetteriLeino Sininen idea

Persut äärioikeiston asialla

Torstaina 8.11.2018 Eduskunnan kyselytunnilla nähtiin erikoinen näytelmä. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kysyi ryhmänsä puheenvuorossa GCM-julistuksen [Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration] hyväksymisestä. Kysymyksellään hän antoi julkisen tuen eurooppalaisen äärioikeistoverkoston informaatiokampanjalle.

Huhtasaaren kysymys kuului seuraavasti (lähde eduskunnan täysistunnon pöytäkirja):

Suomen hallitus aikoo allekirjoittaa Suomen puolesta YK:n GCM-siirtolaissopimuksen joulukuun alussa Marokossa. Sopimuksen voimaantulolla on merkittäviä vaikutuksia Suomen kyvylle hoitaa itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa. Vaikka tämä ei ole laillisesti sitova, niin tästä tulee heikkoa lainsäädäntöä, koska miksi mikään maa allekirjoittaisi kansainvälistä sopimusta, jos sitä ei aiota noudattaa. 

Tämä sopimus esimerkiksi tyrmää täysin turvapaikanhakijoiden säilöönoton. Sopimuksen ulkopuolelle jäävät ainakin Yhdysvallat, Itävalta, Puola, Tšekki ja Unkari, mahdollisesti myös Australia ja Tanska.  

Kunnioittaako hallitus demokratiaa ja tuo tämän asian eduskunnan täysistunnon käsittelyyn, kuten perussuomalaiset vaativat? 

Huhtasaaren kysymys on täynnä vääriä väittämiä, sillä:

  • GCM-julistusta ei allekirjoiteta.
  • GCM-julistus ei ole sopimus.
  • GCM-julistus ei rajoita Suomen itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa.
  • GCM-julistuksesta ei tule Suomen lainsäädäntöä, eikä Suomen itsemääräämisoikeus ole uhattuna.
  • Hallitus on kunnioittanut parlamentaarista demokratiaa ja vienyt GCM-julistuksen normaalin prosessin mukaan E-kirjeenä eduskunnan käsittelyyn, jossa se on käsitelty hallinto-, ulkoasiain- ja suuressa valiokunnassa sekä niissä hyväksytty.

Huhtasaaren ja perussuomalaisten vaatimus tuoda julistus (normaalista poiketen) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn tarkoittaisi käytännössä, kuten kokenut kansanedustaja Matti Vanhanen kysymyksessään huomautti, että perussuomalaisten toiminnan seurauksena julistus saisi nykyistä suuremman painoarvon Suomessa ja muuttuisi jopa lainsäädäntöä ohjaavaksi kansainväliseksi sopimukseksi.

Tämä on liian vaikeaa matematiikkaa Huhtasaarelle ja persuille. Nyt he vaativat sitä, mitä tosiasiassa vastustavat ja omilla toimillaan saisivat aikaan sellaisen lopputuloksen, mitä eivät halua.

 

Eurooppalaisen äärioikeiston äänitorvi

GCM-julistuksen vastustamisen taustalla on eurooppalaisen äärioikeiston yhteenliittymä. Keinoina käytetään tuttuja informaatiovaikuttamisen keinoja, kuten väärän ja valheellisen viestin välittämistä sosiaalisessa mediassa, painostusviestejä poliitikoille sekä adressien keräämistä. Tätä kaikkea tapahtuu nyt myös Suomessa.

Suomessa eurooppalaista äärioikeiston yhteenliittymää edustaa Kansallismielisten Liittouma, jonka sateenvarjon alle on koottu 612, 118, Soldiers of Odin, Suomi ensin ja monet muut vastaavat järjestöt. Terhi Kiemungin johdolla Kansallismielisten Liittouma avasi adressin ”globaalin massamaahanmuuttosopimuksen hylkäämiseksi” 23.10.2018. Tähän mennessä sen on allekirjoittanut lähes 25 000 suomalaista.

Adressi sisältää samoja vääriä väitteitä, joita Laura Huhtasaari käytti puheenvuoroissaan eduskunnassa 8.11.2018. Adressissa tarkoituksellisesti ja tarkoitushakuisesti annetaan väärää ja valheellista tietoa asiasta, periaatteella – kun valehtelet, niin valehtele kunnolla.

Suomen Uutisten uutisoinnin sekä kyselytunnilla esitettyjen kysymysten perusteella perussuomalaiset toimivat Suomessa eurooppalaisen äärioikeiston äänitorvena ja tukevat Kansallismielisten Liittouman toimintaa. Viimeistään tämä osoittaa selvän yhteyden persujen ja äärioikeiston välillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Jos sinusta Yhdysvallat, Itävalta, Puola, Tšekki ja Unkari ovat äärioikeistolaisia maita niin kyllä persut varmasti myöntävät ihan mielellään olevansa äärioikeistolaisia. Onhan puolueen puheenjohtaja useaan otteeseen sanonut, että Suomen pitäisi etsiä EU:ssa Saksan sijasta liittolaisia nimenomaan tuolta suunnasta.

Eikä moinen vertaus tule hetkauttamaan perussuomalaisten äänestäjiäkään jotka mielellään näkisivät Suomen ottavan mallia kyseisten maiden maahanmuuttopolitiikasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Viime aikoina on ollut näitä persujen avauksia ääriryhmien laskuun. Halla-ahon mielestä Soroksen tuet ovat jotenkin mestarin oudon ajatuksenjuoksun kautta yhtä ihmeteltäviä kuin Putinin tuet äärioikeistolle kun Putin häveliäästi antaa tuet salassa. Soroksen avoimuus on siis ei rehtiä ja läpinäkyvää vaan räikeätä.
Tai miten tämä pitää ymmärtää: https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-jos-kuvitel... ?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Äärioikeisto, hmmm. taitaa olla vain nimien heittelyä.

Kerrotko kuka on kyseisen ideologian luoja, mihin sen yhteiskunta filosofia perustuu, mikä on se talousajattelu.??

Tunnetuimpia on Hegel, Marx, Lenin, Stalin, Mao, Trostki, Hitler, Mussolini, Giovanni Gentile.

Tiedämme että fasismin ideologian luoja on Giovanni Gentilen ja Mussolinin joka toteutti käytännössä tämän ideologian kukkasen.

Tommi Mäkinen

Jos ei ihannoi 'rajat auki' -politiikkaa --> äärioikeisto/populismi

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Mihin Risto luokittelee itsensä poliittsessa kartassa? Ihan vaan tavalliseksi persuksi vai, ja mikä on persujen ideologia? mikä se on, kerroppa se, palauttaa Suomi ja mihin vuosikymmeneen? Neuvostoliiton kylkeen ja kauppaan?
Maailma muuttuu ristoseni niinkuin olet nähnyt. Väliaikaista kaikki on vaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soini sai muistutuksen irtipäästämistään voimista. Soini on itse syyllinen.

Käyttäjän KevinServin kuva
Kevin Servin

Kaikesta huomaa, ettei Petteri Leino ole vaivautunut edes lukemaan koko 34-sivuista sopimusta, vaan on perustanut kirjoituksensa "virallisiin tiedotteisiin", joista sitä väärää tietoa löytyy. Ensinnäkin, kysymys on sopimuksesta, Compact on englantia ja kääntyy suomenkieleen sanaksi sopimus. Toiseksikin, sopimus allekirjoitetaan, Ulkoministeri Soini on tämän puolueensa sisäisissä tiedotteissa tuonut ilmi. Kolmanneksi, sopimuksesta löytyy 157 kohtaa, joissa eri tavoin ilmoitetaan sitoutumisesta. Sitoutumiseen viittaa myös se, että sopimuksen allekirjoittajamaat sitoutuvat raportoimaan suoritetuista toimenpiteistä neljän vuoden välein, ensimmäisen kerran vuonna 2022. Suosittelen Petteriä ja kaikkia muitakin lukemaan sopimustekstin ihan itse, niin saattaisi olla jotain tietopohjaakin asiasta. Viittaukset äärioikeiston ovat ala-arvoista mielikuvavaikuttamista, eivätkä liity itse käsiteltävään aiheeseen millään tavoin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei allekirjoiteta, mistä ihmeestä olet nuokin tietosi hakenut?

Käyttäjän KimMartinLarni kuva
Kim Larni

Iltalehti: "GCM-kompakti allekirjoitetaan Marokon Marrakechissa 10.–11. joulukuuta. Se jälkeen se etenee vielä YK:n yleiskokouksen hyväksyttäväksi."

Uusi Suomi: "Samaisen sopimuskohdan mukaan allekirjoittajavaltiot päättävät itse, millaisin lainsäädännöllisin toimin ja muin toimenpitein ne panevat GCM:n käytäntöön. Tässä toimeenpanossa otetaan huomioon ”erilaiset kansalliset realiteetit”.

Ja sitten hyvin outo lause Uuden Suomen artikkelissa : "Päivitetty 9.11.: Poistettu väite, että Suomi allekirjoittaisi sopimuksen, sillä sopimusta ei ulkoministeri Timo Soinin mukaan kirjaimellisesti allekirjoiteta."

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #7

Miksi jo useat länsimaat kieltäytyvät allekirjoittamasta, jos sopimus (kompakti) ei ole sitova?
Tietävätkö he jotain, mitä meiltä yritetään salata?
Sininen Tulevaisuus on sumea tulevaisuus.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #9

Ne maat äänestää tätä kompaktia vastaan kun asiasta yk:ssa yritetään päättää. Neuvostoliittokin oli monessa asiassa vastaan mutta jäi vähemmistöön YK:ssa. Onko se nyt vaikeaa ymmärtää miten kansainvällinen yhteisö toimii, häh? Banaanivaltot ovat aina olleet vastaan YK:n yleislauselmia what ever. Erotkoon YK:sta jos se on niin kamalaa, persut varmaan ajaa sitä? Että Suomikin? Jee ja eusta myös...unkari muistuttaa bananivaltiota....
Kaikella kunnioituksella persut, Suomessa teidän pelottelut, kauhukuvat, väestönvaidot eivät mene läpi, Suomalaiset on fiksumpia kuin te keskimäärin. Ei pahalla.
Kukaan, ei kukaan halua hallitsematonta maahanmuuttoa, se on persujen luoma mielikuva.
Sen tiedän että harakoille tässä juttelen, ei mene kaaliin kuitenkaan one track mindeille..

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

Ymmärrän, että persut sinua ärsyttävät, mutta älä kohdista persuvihaasi minuun, kiitos.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #7

Valeuutisia kaikki paitsi US:n.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta
Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Kevin Kevin.....ensimäiseksi se ei ole sopimus vaan ns kompakti, niitä on satoja ellei tuhansia muitakin. Toiseksi niitä ei allekirjoiteta. Kolmanneksi kaikkeen hyviin asioihin sitoudutaan mutta se ei muuta euroopan unionin ja itsenäisten valtioiden lainsäädäntöä millään tavoin.
Kaikesta huomaa että Kevin ei ymmärrä asiasta oikeastaan yhtään mitään, mikähän mahtaa olla tarkoitus? Pyritkö eduskuntaan kauhukuvien saattamina tms.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Asiakirjaa ei taida olla suomeksi luettavissa? Jo tämä yksin syrjii suomenkielisiä päättäjiä ja kannanottajia. Helposti tulee tehtyä tulkinta pahimman vaihtoehdon mukaan.

Mikäli olen lukenut aitoa vedosta, niin asiakirja vaikuttaa pääosin hyvässä uskossa laaditulta, eikä se koske ollenkaan pakolaisia, vaan muita maahanmuuttajia. Näkökulma on kuitenkin maahanmuuttajien etujen ajamisessa, ei alkuasukkaiden oikeuksien puolustamisessa. Esimerkiksi tämä kohta:
"We commit to eliminate all forms of discrimination, condemn and counter expressions, acts and manifestations of racism, racial discrimination, violence, xenophobia and related intolerance against all migrants in conformity with international human rights law."

Tuossahan ei ole itsessään mitään pahaa, mutta tosiasissa Euroopassakin viime vuosikymmenien maahanmuuttajat ovat tehneet lukuisia rasistisia iskuja alkuasukkaita kohtaan, joissa kuolonuhrimäärätkin ovat useissa sadoissa. Ylittävät ilmeisestikin toisinpäin tehtyjen rikosten ruumiskasat? Rasististen maahanmuuttajien oikeuksien korostaminen luo vinoutta ja lisää tietenkin kokonaisrasismia.

Maahanmuuton edistäminen on myös "ilmastorikos", jos se tapahtuu päiväntasaajalta napapiirille.

Osaltaan tilanne kuvastanee luottamuksen ilmapiirin särkymistä. Vaikka julistus (varmaan ihan hyvä suomennos tässä tilanteessa) vaikuttaa yli 90% hyvältä, niin joku kuitenkin muistaa, että niinhän rotanmyrkkysyötissäkin on yli 90% syömäkelpoista.

Että yleensä asialliselta vaikuttava blogisti Leino pyrkii äärileimailemaan Perussuomalaisia, se on minulle pettymys. Yritän ymmärtää sitä epätoivoisena vaalikampanjointina.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vaikken uskokaan kommentoija Lappalaisen putinjuttuja, niin toki olisin halukas näkemään hyvän selityksen koko asian käsittelystä PS-edustajien toimin. Edellä jo viittasin mahdolliseen kieliongelmaan. Kun julistuksessa vielä mainitaan, ettei se ole laillisesti sitova, on voinut syntyä vääriä käsityksiä, mitä julistus oikeasti aiheuttaa Suomessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Ai kieliongelma. Kai teillä on puoluetuki sitä varten että voitte teettää käännöksen jos sitä ei muilla veronmaksajien rahoilla valiokuntiin saa.
Huhtasaari on se poliitikko joka rukousaamiasilta palatessaan lakkasi vastaamasta toimittajille suomeksi. Sieltä tuli pelkkää enkkua. Muistatko. Tai eikö särähtänyt korvaan. Sopivilla hetkillä persut ovat kielitaidottomia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #19

En tarkkaan tunne prosessin etenemistä, mutta käsittääkseni Laura Huhtasaari ei ole ollut kyseistä julistusta kesällä käsittelemässä. Hänen englannintaitoaan en epäile.
Alustavasti voisin arvella, että Laura on tutustunut paperiin vasta nyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

Niin mutta siis englannintaitoisia puolueesta löytyy. Yleensä kai puolueet niin kuin yritykset tai yhdistykset pyrkivät hyödyntämään voimaavarojaan. Suoraan sanoen kieliongelmaan vetoaminen tässä farssissa on ihan alta riman.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persuthan ovat tämän Eerolan johdolla hyväksyneet hallintovaliikunnassa, eli tämä on silloin varmasti tarkkaan tutkittu.

Eihän perussuomalaiset tee virheitä, arvostettu kansanedustaja vielä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

YK:n sivuilta löytyy kaikki mitä tarvitsee tietää tuosta tapahtumasta.

http://undocs.org/en/A/CONF.231/3

https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/file...

http://www.un.org/en/conf/migration/

Eri kielille käännettynä tuo compact on sekä venäjänkielisessä että espanjankielisessä käännetty projektiksi, eli hanke tai esitys ja ranskaksi pacte.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persujen ei tartte ottaa asioista selvää. Senkun seuraavat putinsedän ohjeita. Tietämättömyys ja laiskuus on se mitä putinsetä suomalaisilta haluaakin.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Voisihan tästä tästä asiasta keskustella.

Ainiin, hallitus (kokoomus ja keskusta) sanelee.

Eiköhän tuokin sopimus jotain rahaa vaadi, mitä hallitus on kyllä valmis käyttämään.

Eikö esimerkiksi tavoitteen 23 kohta a) tarkoita, että valtiot tukevat toisiaan rahalla.

"Support other States as we collectively implement the Global Compact, including through
the provision of financial and technical assistance, in line with national priorities, policies
action plans and strategies, through a whole-of-government and whole-of-society approach"

GCM-sopimus englanniksi
https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/file...

Sinisen piti päästä sanomaan "äärioikeisto"?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu me ollaan vaaleissa nuo ihmiset tuonne valittu.

Ja hallitus toimii niinkauan kun se nauttii eduskunnan luottamusta.

Nautitaan vaan nyt.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Oppositio voisi leimata hallituksen eduskuntavaaleja ajatellen velanottajiksi vaikka muuten esittävät pitävänsä tiukkaa talouslinjaa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Äläppä jauha paskaa täällä.
Lukaskaapa linkki ja katsokaapa, kuinka itse Timo Soini on aiemmin puhunut SOPIMUKSEN allekirjoittamisesta.
Saksan mediat tekivät tutkivaa journalismia ja löysivät todisteita, että tällä sopimuksella oikeasti velvoitetaan allekirjottaneita maita. Nyt tässä tollukat ei tajua, et täähän on jo 2016 hyväksytty ja nyt sitä on rukattu lisää. Vasta nyt maat ovat tajunneet, kuinka vihervasemmistolaiset aikovat syöstä koko Euroopan siirtolaistulvaan. Täälläkin käytettäisiin tätä paperia syynä ylikansoittaa siirtolaisilla tämä maa! Ihan järenköyhää porukkaa hitto. Luuletteko et näitä huvikseen allekirjoitetaan ja hyväksytään ehdot?
Tässä linkki: https://blogit.kansalainen.fi/sopimus-vai-kompakti...

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Oi kauhistus mikä seuraus ko. Kompaktilla nyt tulee olemaan. Ne jyrää meitin, paniikki! Hetta, sitä ei allekirjoiteta ja teet väärin kun tuota mamuinvasio pelottelua harrastat. Se on ensinnäkin eettisesti väärin, luot kauhukuvia yhden yk:n kompaktin takia saadaksesi ääniä. Niinhän jotkut poliitikot tekee. Mutta jos oikeasti olet sitä mieltä että ko. Kompakti antaa mahdollisuuden täysin vapaalle maahanmuutolle, niin epäilen vankasti ymmärrystäsi. Kannattaisi miettiä oletko oikealla alalla.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Taas on tietyt Suomen mädättäjät löytäneet uuden sanan. Sä et pääse siittä mihinkään, et sopimuksella ollaan liittymässä eräiden unelmaan, joka pahimmassa tapauksessa tuhoaa kaiken meidän vanhan perinteen. Tällä sopimuksella rajoitetaan esimerkiksi puhumista haittatekijöistä. Miksi niistä ei saa suoraan puhua? Miksi pitäisi tuoda esille vain viherpuna höttöä?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #28

Mädättäjät? Uusi sana? Kenen unelma? Mikä on se unelma? Miten sinun puhuminen tulee rajoittumaan? Oletan että itsekin jo ymmärrät puhuvasi potaskaa ko. Kompaktin vaikutuksista. Mutta myös ymmärrän että et voi sitä millään populisitipoliittikkona myöntää. Fiksumpi kyllä myöntäisi ja saisi siitä kunnioitusta.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #32

Valaise toki.
Se on teillä populisteillä aina tapana, et huutoa löytyy, faktaa ei.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Nyt kun viisas Jyrki on haukkunut lähestulkoon kaikki keskustelijat tyhmiksi, jotka eivät ymmrrä GMC:stä mitään niin viisas Jyrki valaisee meidät tyhmempiä, mitä oikeasti joulukuussa Marrakech:ssa alle EI kirjoiteta ja kun kerran mihinkään kyseinen kompakti ei velvoita niin minkä ihmeen takia siellä sitten kokoonnutaan ja mitä virkaa ylipäätään koko kompaktilla on? KIITOS!

Toimituksen poiminnat