PetteriLeino Sininen idea

Kansalaiset odottavat muutakin kuin hätäkokouksia

Keskustelu Oulun hirveistä tapahtumista käy kuumana. Paljastuneiden rikosten ja niiden poikkeuksellisuuden seurauksena asioiden on muututtava. Se vähän mitä tiedämme Oulun törkeyksistä, on sellaista, mitä emme voi missään olosuhteissa sietää, emmekä hyväksyä. Tästä on laaja kansallinen yhteinen käsitys aina valtiojohtoa myöten.

 

Oulun tapahtumien käsittely on hankalaa, koska tietoja tulee tipoittain ja huhukampanjat vellovat eri sosiaalisen median alustoilla. Nyt tilanne mahdollistaa väärien ja väritettyjen tietojen levittämisen, myös rasistisessa tarkoituksessa. Näitä vääriä ja väritettyjä tietoja käyttävät poliittisesti hyödykseen niin perussuomalaiset kuin heitä vieläkin hörhömmät ryhmät, tarkoituksenaan aiheuttaa eripuraa ja hajaannusta suomalaisten keskuuteen. Tämä osaltaan aiheuttaa sen, miksi Oulun tapahtumista on vaikea käydä julkista keskustelua.

Perussuomalaiset ovat odottamalla odottaneet jotain näin vastenmielistä tapahtuvaksi ja nyt he hyödyntävät sen poliittisena polttoaineena. Heidän mukaansa valtionjohto on syyllinen, koska se ei ole estänyt tapahtumia.

Tämänkaltaisilla tapauksilla he voivat profiloitua täysin erilinjalla kuin muut poliittiset ryhmät. Minusta tällainen politiikka, jolla tietoisesti jaetaan suomalaisia vastakkain, on vastuutonta ja typerää. Sen tien päässä on entistä jakautuneempi ja arvoiltaan rikkinäisempi Suomi.

Se ei ole minun Suomeni, sillä siinä yhteiskunnassa emme löydä yhteisiä keinoja estää vastaavien tapahtumien toistumista. Pienessä mittakaavassa tilanteessa on hieman samaa kuin syksyn 2015 turvapaikkahakijakriisissä. Näissä tilanteissa on löydettävä kansallinen konsensus ja toimittava yhdessä.

Toistemme syyttely ei muuta mitään. Nyt on aika näyttää, miten yhdessä muutetaan lakeja ja toimia niin, ettei vastaavaa tapahdu. Tässä myös perussuomalaisilla on näytönpaikka, onko heistä tekemään muiden kanssa yhteistyötä vai jatkuuko vain muiden syyllistäminen.

 

Se mitä Oulussa on tapahtunut, ei enää muuksi muutu. Rikoksiin syyllistyneet on tuomittava ankarimman kautta, ilman minkäänlaista sympatiaa. Uhreille ja heidän omaisilleen on annettava kaikki tuki, mitä he tarvitsevat selvitäkseen näiden kauheuksien yli. Kansalaisille on taattava turvallinen ympäristö. Tämä on yhteiskunnan velvollisuus. Yhteiskunnan velvollisuus on myös estää vastaavien tapahtumien uusiutuminen. Keinoina tähän ovat lainsäädäntö, lain valvonta ja tuomiovalta.

Seksuaalirikokset ja varsinkin törkeät sellaiset ovat minun moraalikäsityksessä ja arvomaailmassa halveksuttavinta mitä tiedän. Näin on jo nyt suomalaisessa oikeuskäytännössä, vaikka tuomioiden osalta linjassa on koventamisen varaa.

Törkeisiin ja aina lapseen kohdistuviin seksuaalirikoksiin syyllistyneiden osalta uskoni horjuu nykyisten vankeusrangaistuksen ja terapian parantavaan merkitykseen. Keinojen on oltava kovemmat. Eduskunnan käsittelyssä on hallituksen esitys, jonka tarkoituksena on kiristää lapseen kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia. Tämä laki on saatava voimaan vielä nykyisen eduskunnan aikana.

Lainsäädännön on mahdollistettava törkeissä rikoksissa kansalaisuuden menettäminen ja ilman kansalaisuutta olevien karkottaminen. Kansanturvallisuus ja kansalaisten luottamus yhteiskuntaan eivät kestä, että Suomeen tullaan suojelun varjolla ja sen jälkeen itse aiheutetaan uhkaa, pelkoa ja tuhoa muille.

Poliisin ja muiden viranomaisten resurssit sekä käytänteet pitää olla sellaiset, että näihin rikoksiin tartutaan välittömästi ja tehokkaasti. Valitettavasti nyt on jäänyt kansalaisille käsitys, että viranomaisten toiminta ei ole ollut riittävän aktiivista ja tehokasta. Näin ei voi jatkua.

Asiaan perehtynyt ylikomisario Sari Sarani totesi Ylen uutisissa lauantai-iltana (12.1.2019), että Oulun kaltaisia tapauksia on enemmän ja nyt paljastanut on vain jäävuoren huippu. Kun ylikomisariotason poliisi näin sanoo, niin uskottava on. Silloin kyseessä on vakava kansallinen ongelma, jonka hoitamiseen ei enää riitä hallituksen hätäkokous. Nyt tarvitaan enemmän.

Ongelman ratkaisemiseen tarvitaan kaikkien eduskuntapuolueiden tuki ja viime päivien kommenttien perusteella olen vakuuttunut myös oppositiopuolueiden halusta tukea hallitusta nopeilla korjaavilla toimilla. Suomalaisella lainsäätäjällä on mahdollisuus näyttää mihin se kykenee. Aikaa on kaksi kuukautta.

 

Oulun tapahtumien seurauksena kolme kokonaisuutta on korjattava seksuaalirikoksiin syyllistyneiden osalta:

1) Lainsäädäntöä on kiristettävä merkittävästi. Eduskunnan käsittelyssä olevat hallituksen esitykset on hyväksyttävä nykyisen eduskunnan aikana. Tarvittaessa hallituksen on annettava täydentäviä esityksiä.

2) Viranomaisten resursseja on lisättävä ja niiden toiminnan on oltava nykyistä uskottavampaa.

3) Tuomiovallan on huomioitava nykyistä paremmin kansalaisten oikeustaju ja moraalikäsitys. Tuomioiden on oltava nykyistä ankarampia.

Ilman näitä toimia kansalaisten luottamus yhteiskuntaan rapautuu. Kansalaiset odottavat nyt nopeita ja tehokkaita toimia. Nyt mitataan poliittisen päätöksenteon uskottavuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Näitä vääriä ja väritettyjä tietoja käyttävät poliittisesti hyödykseen niin perussuomalaiset kuin heitä vieläkin hörhömmät ryhmät, tarkoituksenaan aiheuttaa eripuraa ja hajaannusta suomalaisten keskuuteen."

Tälläkö tavalla sininen tulevaisuus/ruskea menneisyys aikoo vähentää vastakkainasettelua?

Ei jatkoon, eikä ainakaan eduskuntaan.

Käyttäjän TimoKeklinen kuva
Timo Kekäläinen

Asioihin rajoittuva keskustelu herättää toki vähemmän mielenkiintoa ja vaatii enemmän taustojen selvittämistä, mutta edistäisi varmasti paremmin keskustelun kohteena olevan aiheen mahdollista ratkaisua.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Juu, ei hankaliin ja vaikeisiin ongelmiin hätäkokouksilla, vaalipropagandalla ja kansallisella uholla ja lynkkausmenttaliteetilla kuitenkaan ratkaisuja hetkessä löydy.Järki-ja tietoyhteiskunnassa on vain rauhallisesti kaivettava ja käytettävä kaikki nykyiset keinot ja mahdollisuudet ja panostettava uusiin, tarpeellisiin ja välttämättömiin, mm. lakiuudistuksiin ja resussien lisäämiseen.

- Sinisten silmien edestä sinivalkoiset aurinkolasit joudumme kuitenkin riisumaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #37

Mainion Ylen mainiossa Radio Ykkösen Ykkösaamussa puhuivat tänään kaksi todellista asiantuntijaa, jotka pistivät Oulun ja Helsingin tapahtumat ajallisesti ja asiallisesti laajempaan näkökulmaan.
- Saa nähdä miten monipuolisesti tänään eduskunnassa löytävät sanoja ja näkökulmia tapahtumiin, vai ovatko kommentit ja ratkaisuehdotukset eduskunnassakin yhtä yksipuolisia ja kapea-alaisia, kuin "kansantuomioistuimissa...?"

Ko asiantuntijoiden puheenvuorot kannattaa kaivaa mainion Ylen mainiosta Areenasta.
- Kuunteleminen kannattaa aina, niin tietää enemmän...

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #37

Vietimme juuri kansalaissodan, vuoden 1918 muistovuotta ja tapahtumista tietämättömilläkin oli mahdollisuus tutustua mitä tapahtuu kun kostonhaluiset ja verenhimoiset, monenkirjavat kenttätuomioistuimet päästettiin jakelemaan tuomioitaan, vielä paljon sen jälkeenkin, kun sota oli jo päättynyt ja aikaa olisi ollut kunnollisiin ja oikeudenmukaisiin oikeustoimiinkin?

- Toivottavasti Odinin soturit, uus-natsit ja vastaavat uus-suojeluskunnat eivät ryhdy nyt jakamaan Suomen kaduilla oman käden oikeuttaan...?!

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

"Ei jatkoon, eikä ainakaan eduskuntaan."

Onneksi jatkoa ei ole tiedossa. Tuntuu, että sinisten ainoa vaaliteema on entisen puolueen haukkuminen. Mikki Nieminen omissa blogeissaan toimii samalla teemalla.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Näytä toki haukkumiseni tästä:
Halla-aho julkaisi pian valintansa jälkeen tiedotuksen käymistään neuvotteluista maan johdon kanssa:
(Kävin aamulla hyvän ja asiallisen keskustelun pääministeri Sipilän ja ministeri Orpon kanssa hallitusyhteistyöstä. Tein selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, mutta edellytämme, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni.
- Pääministeri ilmoitti hetki sitten, että maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista, ja ettei edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ole.)

Hallitusohjelma on neljän vuoden tiekartta maan asioiden hoitamiseen. Sen tuleekin voida elää matkan varrella, koska myös meitä ympäröivät olosuhteet muuttuvat. Jos Suomi esim. joutuisi aseellisen konfliktin osapuoleksi, niin poikkeustilanne vaatisi rajuja muutoksia. Perussuomalaisten ottaman kannan mukaan mitään sovittua ei voida hallitusyhteistyössä muuksi muuttaa, vaikka maan etu sitä edellyttäisi. Mikään hallitus tai pääministeri ei voi sitoa käsiään niin, että joustovaraa ei ole.
Ovatko perussuomalaiset siis nytkään yhtään sen hallitusvastuukypsempiä kuin aiemminkaan vai hyväksyykö puolue jo sen, että kaikesta sovitusta ei pidetä kiinni kirjaimellisesti?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On niillä toinenkin vaaliteema: Soini jaksaa jatkaa väsynyttä vinkunaa "fillarikommunisteista". Uusin mutaatio hänen "plokissaan" oli "kasvishomofillari".

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #25

Soinismi kukkii ja kansa kerää niitä käyttöönsä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Silloin kyseessä on vakava kansallinen ongelma, jonka hoitamiseen ei enää riitä hallituksen hätäkokous. Nyt tarvitaan enemmän".

Eiköhän siihen ollut halua ennen persujen pettämistä kesällä 2017? Sinisethän keräsi hillotolpat juuri ko. teemaan vedoten, etteivät jaa arvomaailmaansa persujen kanssa.

Jos joku nyt ratsastaa epäonnistuneella maahanmuuttopolitiikalla, niin siniset.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Sinisen tulevaisuuden Twitteristä:

"Vihreät vaati alle puoli vuotta sitten kaikkien pakkopalautusten keskeyttämistä. Kohta päätetään, haluaako suomalaiset sellaisen hallituspuolueen, joka ei salli raiskaajien poistamista maasta?"

https://twitter.com/SiniTulevaisuus/status/1084388...

Ja tässä blogissa syyllistetään vain perussuomalaisia:

"Perussuomalaiset ovat odottamalla odottaneet jotain näin vastenmielistä tapahtuvaksi ja nyt he hyödyntävät sen poliittisena polttoaineena."

Sinisten ja blogin uskottavuus 0.

Tämän kansalaisen luottamus yhteiskuntaan rapautettiin, kun siniset jäivät hallitukseen ilman uusia vaaleja.

Miksi hallitus huutaa nyt apua oppositiolta?

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kovin hyvin on J Niinistö omaksunut puolustusvoimien sisäisen teko/syyllisyysprosessin; jos nuotioon on istuttava, mahdollisimman halvoilla housuilla. Nyt eläköityneen aliupseerin housuilla.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Häpeä Petteri, jos osaat.

Milloin "Perussuomalaiset ovat odottamalla odottaneet" tyttölasten raiskauksia? Kerro ja todista!

Uskomattoman tyhmä ja täysin rikollinen väite.

Hallituksella on eduskunnassa muuten enemmistö. Miksi huudat oppositiosta apua tavallisten lakien säätämiseen? Monet toimenpiteet mm. palautussopimukset, eivät tarvitse edes eduskunnan päätöksiä.

Ministerit ovat vastustaneet tarvittavien toimenpiteiden toteuttamista. Heillä on vastuu turvattomuudesta, jossa lapset elävät ja koko kansa kärsii.

Miksi hallitus esittää raiskauksen rangaistusasteikon alarajan nostoa, mutta ei ylärajan? Anna selitys edes tähän!

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Mitä käy operaatiolle, kun sen strategiseksi suunnittelijaksi laittaa hommistaan puoliväkisin poispotkitun aliupseerin? No, sitä tulosta voi ihailla vielä 14.4. saakka. Sitten loppuu leikki.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

KATSO VIDEO (ennen kuin aloitat juttujen lukemisen)

https://riikkapurra.net/2019/01/12/oulusta/

LESTADIOLAINEN, YLIMIELINEN JA RÖYHKEÄ SÄHKÖJULLI, PÄÄMINISTERI JUHA SIPILÄ: Vihapuhe on pahin. Raiskaukset ovat tätä päivää.

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267444-ra...

Pääministeri Sipilä ei pidä Oulun raiskausvyyhdin uhrimäärää poikkeuksellisena

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3b90f29d-3326-4...

Juha Sipilän mielestä Oulun raiskausvyyhdin lapsiuhrien määrä ei ole poikkeuksellinen, kun sen suhteuttaa kaikkiin lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin

Sipilä esitti toiveen suomalaisille, jotka keskustelevat asiasta netissä.
Nyt on tärkeää, että maltti säilyy.

http://kosonenjuhapekka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Keskuudessamme liikkuu seksuaalirikollisten lisäksi sekä tappajia että sotarikollisia ja vankiloista kriisien yhteydessä paenneita tai vapautettuja rikollisia. Vaihtoehtomedioiden tekemä taustatutkimus sekä niiden julkaisemat kuvat ja artikkelit kertovat siitä, että monen Suomeenkin päätyneen "turvapaikanhakijan" taustat eivät kestä päivänvaloa.

http://arkitieto.blogspot.com/2019/01/sipila-ja-or...

-Sipilä ja Orpo. Kuka näitä paskoja äänestää, kysytään somessa. Sipilähän on tunnetusti se äkkirikastunut liikemies ja tunnettu veronkiertäjä, jolla se on kuuluisa hölmön ja jälkeenjääneen typerä hymy kasvoilla, kun hän jotain yrittää selittää. Tulos tai ulos, oli Sipilän motto kun hallitus sotea rakensi. Ei tullut sotea ja Sipilä se vaan istuu ja istuu ja istuu ja osti sähköauton ja lähti Ouluun. On kuulemma ilmastovaalit tulossa.

HESARI PIHALLA KUIN LUMIUKKO

https://blogit.kansalainen.fi/hesari-pihalla-etnon...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Pienessä mittakaavassa tilanteessa on hieman samaa kuin syksyn 2015 turvapaikkahakijakriisissä. Näissä tilanteissa on löydettävä kansallinen konsensus ja toimittava yhdessä."

Ensinnäkään, en muista Sipilän–Orpon hallituksen 2015 avanneen tilanteesta minkäänlaista kansalaiskeskustelua; ei heitä silloin kiinnostanut kantaväestön mielipide pätkän vertaa, vaan he tekivät mitä itse(lleen) parhaaksi näkivät.

Tulos, 32 000 turvapaikanhakijaa tarpeettomasti Suomessa (vaikka Dublinin sopimus olisi antanut mahdollisuuden siirtää heidät kaikki siihen EU-maahan, johon he olivat saapuneet ensiksi) on 2000 -luvun raskain poliittinen virhe Suomessa, ja tämä Oulun katastrofi on siinä vain yksi sivujuonne muiden joukossa. Tuo virhe muutti Suomen pysyvästi, sen taloudellisia kustannuksia maksavat seuraavatkin veronmaksajien sukupolvet ja inhimillisiä kustannuksia ei pystytä parsimaan millään.

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26741...

En ollut osallisena missään "konsensuksessa" vuoden 2015 päättömyydestä, eikä sitä minulta koskaan kysytty.

Koetan olla osallisena siihen, että se kuuluisa poliittinen vastuu toteutuisi niille, jotka olivat vallassa ja vastuussa huonoista päätöksistä. Saamme kaikki äänestää siitä huhtikuussa; juuri siinä on kansanvallan henki.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Petteri Leino: "Kansalaiset ei kaipaa nyt poliittisten pisteiden kerääjiä, vaan niitä, jotka kykenee tekemään päätöksiä. Nyt tarvitaan johtajuutta. Sitä kansalaiset kaipaa ja sitä vaatii myös @SiniTulevaisuus"

https://mobile.twitter.com/PetteriLeino/status/108...

Sininen ajatus taitaa olla solmussa. Tämä blogi on poliittisten pisteiden keräämistä tai toisten poliittisten pisteiden nollaamista.

Tehkää asioita hallituksessa älkääkä huudelko.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Simon Elo vaati eilen hätäkokousta. Nyt Leino tyrmää sellaisen. Mikä on linja?

Myöntäkää, että olette hallituksessa epäonnistuneet ja tehkää johtopäätös.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

saa sillä kaksi lööppiä yhden sijaan kun toinen vaatii ja toinen peruu

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Kuten toisaalla todettiin: 100 päivää ja se on sitten siinä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Onneksi vain 100. Yritetään kestää se, vaikka koville ottaa ja paljon pahaa ehtii tapahtua.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kankaanniemi: Koetahan itse muistella, miten olet vaikkapa eduskunnassa käyttäytynyt naisia kohtaan. Jotain siitä kirjoiteltiin lehdissäkin. En muuten tietäisi. Joka meistä on syytön..

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Tässä blogistille Iltalehden toimittajan näkökulma, hänkin syyttää johtavia poliitikkoja.

"Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään - turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka"

"Oulun raakalaismaisen seksuaalirikosvyyhdin paisuminen on synnyttänyt Suomessa laajan poliittisen keskustelun. Valitettavasti keskustelua leimaa edelleen se, että harva poliitikko, asiantuntija tai mielipidevaikuttajat uskaltaa mennä ongelman ytimeen.

Monien johtavien poliitikkojen lausunnot ovat olleet suorastaan pöyristyttävän käsittämättömiä."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7473eca8-1c0...

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Todennäköisesti samaa on tapahtunut myös muissakin kaupungeissa joissa on turvapaikanhakijoita. Veikkaan että omat viranomaisemme ovat piilotelleet ja vähätelleet näitä ja syyllistäneet uhrit hiljaisiksi. Näin on käynyt muuallakin kunnes pato on murtunut.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tuota samaa tapahtuu myös kaupungeissa ja maaseudullakin, joskin vähemmän, kun on se naapurikontrolli, vaikka siellä ei olisi yhtään ulkomaalaistaustaista. No, onhan se yksi temppu sekin, että kaikki väärinkäytökset pannaan ulkomaalaistaustaisten nimiin, niin suomalaisia ei tarvitse valvoa eikä seurata mitenkään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mitä se Petteri täällä valittaa kun vain hallituksesta kuulemma voi vaikuttaa. Ei muuta kuin vaikuttamaan blogikirjoitusten sijaan.

Perussuomalaisetkin potkittiin hallituksesta kun vaadittiin yhdessä sovittua maahanmuutto-ohjelmaa noudatettavan. Mutta ei enää kelvannut arvopohjalle.

Perussuomalaiset ovat tästä varoittaneet ja blogisti tyrmistyttää väitteellä "Perussuomalaiset ovat odottamalla odottaneet" tyttölasten raiskauksia". Täysin asiaton ja törkeä väite. Perussuomalaiset ovat ainoa puolue joiden huoli tyttölapsista on ollut aito.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Perussuomalaiset käyttävät tapahtuneita raiskaus-ja hyväksikäyttötapauksia kaikkein härskeimmin hyväkseen ja kannatustaan nostaakseen.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

PS on ainoa johdonmukaisesti toiminut puolue joka ei ole meuhkannut populistisilla "unelmamarsseilla" eivätkä ole taistelleet pakkopalautuksia vastaan.

Missä on demareiden uskottavuus? Kun heinäluomaa kuunteli televisiossa oli aivan pihalla mitä tapahtuu ja tyypillinen taivastelija ilman mitään konkreettisia toimia.

Itse en luota punavihreiden kykyyn toimia suomen turvallisuuden puolesta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Persut on ainoa puolue joka on varoitellut tästä jo pitkään. Nytkö se mistä on varoitettu onkin ratsastamista?

Jari Mustonen

Mitäköhän Viljo Heinonen tässä itse tekee parasta aikaa? Ettei ratsastaisi tapahtuneilla raiskaus- ja hyväksikäyttötapauksilla. Kehtaat vielä tekopyhästi esittää olevasi jollain muulla kuin omalla asiallasi. Jospas menisit vain häpeämään, kun et osaa rakentavaa keskustelua luoda.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kunhan nyt ensi tilassa käytettäisiin nykyisen lainsäädännön mahdollisuuksia valvoa epäilyttäviä henkilöitä. Ilmiantokynnys pitää saada alhaisemmaksi. Siihen ei mikään lainsäädäntö auta. Tarvitaan laaja asennemuutos. Tiedodvälineisä asiaa on pidettävä harkitusti esillä ja kouluissa asiasta pitää puhua. Pääsääntönä tuntemattomien viesteihin ja muihin yhteydenottoyrityksiin ei pidä vastata. Vähintään pitää keskustella vanhempien kanssa siitä, millaisia kyselyja ja muita veistejä on saanut kännykkään tai tietokoneelle.

Käyttäjän PetteriLeino kuva
Petteri Leino

Moni persu on nyt ottanut itseensä, mutta hyvät herrat asioina. Laitetaan tämä asia kuntoon. Rakentavia ja mahdollisia ratkaisuja, joilla vastaavat tapaukset estetään. Nyt on persuillakin mahdollisuus näyttää, että kykenette muuhunkin kuin vain pääministerin ja hallituksen haukkumiseen.

Käyttäjän IlkkaKyllnen kuva
Ilkka Kyllönen

Blogistilta täysin vastuutonta, moraalitonta ja valheeseen pohjautuvaa kirjoittelua. PS ei ole odottanut näitä tapahtuvaksi vaan jokainen selväjärkinen on varoittanut näin tapahtuvan jo vuosikausia. Poliitikkojen välinpitämättömyyden, ylimielisyyden ja maailmoja halailevan politiikan vuoksi nämä tapahtuivat.
Blogistin väitteet näiltä osin ovat uhrien kasvoille sylkemistä.
Sipilä, Orpo ja Mykkänen olisi laitettava vastuuseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tässä vastuullista kommentointia:

"Suomessa viime aikoina paljastuneet alaikäisiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat järkyttäneet meitä kaikkia. Me olemme surullisia, vihaisia, huolissamme ja peloissamme. Ajatuksemme ovat näiden hirveiden tapahtumien uhrien kanssa. Haluamme löytää ratkaisun ja varmistaa, etteivät tällaiset hirveydet toistu.

Eikö niin?

Vuonna 2011 Pelastakaa lapset ry teetti yhdessä poliisin kanssa kyselytutkimuksen, jolla kartoitettiin nuorten kokemaa seksuaalista häirintää. Tutkimuksen tulokset olivat hirveät. Kolmannes tytöistä oli kohdannut seksuaalista häirintää ja kolme prosenttia tytöistä oli ollut sukupuoliyhteydessä itseään huomattavasti vanhemman tai aikuisen kanssa.

Kyseiset tulokset pääsivät hädin tuskin lehteen. Ei ollut hallituksen hätäkokousta, ei ollut somen täydeltä kirjoittelua."

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4448281/L...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No anteeksi nyt, mutta haluaisin hätäkokouksen myös koulukiusaamiselle, lähisuhdeväkivallalle, vanhustenhoidolle ja kodittomuudelle, noin muutamia nyt aluksi mainitakseni.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Noilla perusteilla hätäkokouksia täytyisi pitää myös postin hitaudesta ja oikeastaan miutä vaan, mitä mieleen pälkähtää. En tarkoita etteikö asioihin pidä puuttua ja saada niihin parannuksia. Hätäkokoukset vain eivät mitään auta. Ne ovat julkisuustemppuja. Asiat pitää hoitaa asioina ja ajallaan ilman näyttäviä esille nostojakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. Minusta tämä hätäkokous haiskahtaa poliittiselta teatterilta. Onneksi asian eteen on tehty ja tehdään oikeastikin jotain.

Matti Simonaho

Kuten sanottu; Hätäkokous pidettiin Pariisissa 1947 ja siellä laadittiin sopimus; Rauha Suomen kanssa. Sen Osa II, Luku II, 6, 7, 8, Artikla joita Suomen Kansan Perustuslaki - lähinnä 1§ - 12§ - tukee ovat mielenkiintoisia.

Syy miksi "haluaisin hätäkokouksen myös koulukiusaamiselle, lähisuhdeväkivallalle, vanhustenhoidolle ja kodittomuudelle, noin muutamia nyt aluksi mainitaksen" on, että e m sopimusta ja lakia ei ole opetettu 1947 jälkeisille sukupolville, ja näin ollen niiden mukaan ei kaikilta osin eletty kehittäen elinympäristöämme ja yhteiskuntaamme turvalliseksi. Että näin ei ole menetelty, on mahdollistanut ulkomaalaisen negatiivisen vaikutuksen Suomen sisäisiin asioihin. Tulos on se mitä tänään on.

Elinympäristöä ja yhteiskuntaa nykyisestä parantava ja kehittävä tekijä on e m sopimuksen ja Suomen Kansan Perustuslain opettaminen ja tasan tarkkaan niiden mukaan eläminen. Se ei maksa mitään - päinvastoin siitä tulee paljon kaivattua pääomaa Valtiovallan kassaan.

Ei se sen vaikeampaa ole.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Nämä smurffit ne jaksavat vinkua joka asiassa että persut sitä ja persut tätä

väsähtäneitä ………….

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Saat kyllä Petteri oikiasti hävetä syyllistämiselläs, kun perussuomalaiset olisivat toivoneen raiskauksia.

Minä en ainakaan yhtään kappaletta ole toivonut.

Vois jopa haastaa syyttelylläs oikeuteen.

Matti Simonaho

Että käyttää hyväksi lasten hyväksikäyttöä politiikassa - n s "jakaen lyöntejä vyön alle" - on virhe.

Matti Simonaho

"Maailmanlaajuiset verkkoyhteydet kieltämättä ovat tuoneet ja tuo mukanaan paljon hyvää, mutta maailmanlaajuiset verkkoyhteydet ovat tuoneet ja tuo mukanaan myös paljon pahaa; maailmanlaajuisen rikollisuuden sen kaikissa mahdollisissa eri muodoissa. Monet asiat joita aikaisemmin emme voineet edes kuvitella tapahtuvan meillä täällä Suomessa, tulee maailmanlaajusten verkkoyhteyksien myötä maamme rajojen sisäpuolelle ja tapahtuu täällä.

Jossain määrin tietokoneen palomuuri, virustorjunta, haittaohjelmien torjunta j n e estää maailmanlaajuisen rikollisuuden pääsyn tietokoneellemme ja ne kannattaa pitää ajantasalla - tietenkään unotamatta henkilökohtaista ennakkotietoihin perustuvaa varovaisuutta maailmanlaajuisissa yhteyksissä - Suomessa.

Sovella.

Tieto on ilmaista ja epätiedosta maksetaan. Joskus epätiedon kustannus on niin suuri että sitä ei voi arvioida."

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=etusivu

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset