PetteriLeino Sininen idea

Häkkäsen mopoautosta bensa loppu

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) moittii, että sinisten mopo keulii ja että sinisten toimenpide-esitykset ovat epärealistisia. Väitteet ovat hävytön yritys kääntää syy sinisten niskaan asiassa, joka monelta osin on kokoomuksen vastuulla. Näyttää siltä, ettei kokoomus halua laittaa tikkua ristiin Suomen turvallisuuden puolesta.

Tarkastellaanpa mitä siniset esitti. Kansainvälisten sopimusten ja Suomen perustuslain osalta siniset esitti, että Suomi muuttaa tulkintaansa YK:n pakolaissopimuksesta siten, että törkeisiin rikoksiin (esim. terrorismi, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ja järjestäytynyt rikollisuus) syyllistyneet eli tuomion saaneet voidaan palauttaa lähtömaahan vaikka siellä heitä uhkaisi kuolemanvaara tai heidän ihmisoikeudet olisivat vaarassa.

Ei voi olla niin, että Suomeen tullaan suojelun varjolla, pakolaissopimusta hyödyntäen ja täällä aiheutetaan vakavaa vaaraa muille sekä rikotaan törkeällä tavalla Suomen lakia, arvoja ja moraalikäsitystä. On itsestään selvää, että apua tarvitsevaa autetaan. Pakolaissopimuksen periaate on selkeä, mutta sekään ei edellytä, että rikollisia suojellaan pakolaisstatuksen varjolla. Oikeusjärjestelmä ei voi olla sellainen, että se antaa törkeisiin rikoksiin syyllistyneille paremman suojan kuin uhreille.

Siniset eivät esittäneet oikeusvaltion periaatteiden hylkäämistä, vaikka Häkkänen meitä siitä moittikin. Ministerinä Häkkäseltä on näkyvästi puhti poissa. Häntä ei näytä kiinnostavan työnteko. Hän haluaa siirtää ongelmaa seuraavalle eduskunnalle. Näin toimitaan, kun ei ole motivaatiota tai kykyä etsiä ratkaisuvaihtoehtoja.

Jos tahtoa on, niin perustuslain säätämisjärjestyksessä asioita voidaan muuttaa lyhyessäkin ajassa. Sinisillä on tahtoa ja puhtia. Meille ei riitä sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) listat, joiden mukaan asioita vain seurataan. Ei, me emme seuraa vierestä, me haluamme tehdä tekoja turvallisemman Suomen puolesta.

Turvapaikkapolitiikka on kokoomukselle hankala politiikan alue, sillä se on ollut koko hallituskauden heidän vastuulla. Jos katsotaan, mitä todellisia esityksiä sieltä on tullut kolmen vuoden aikana käytäntöjen muuttamiseksi, niin ei mitään. Todellisuudessa kokoomus on jarruttanut sinisten esityksiä. Siinä sitä näyttöjä suomalaisten turvallisuuden eteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siniset haluaa siis yhtäkkiä kuolemanrangaistuksen takaisin, toimeenpano vain delegoidaan muille maille. Suomen perustuslakia voidaan muuttaa vain vaikeutetussa järjestyksessä juuri siksi, etteivät ääriliikkeet pääsisi muuttamaan yhteiskunnan perusperiaatteita äkillisillä tempauksilla. Onneksi Suomen tasavallan perustajat olivat sata vuotta sitten kaukaa viisaita.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jouni Snellman, kommenttisi on aivan käsittämätön. Sinisten vihassa et varmaan kykene selväjärkiseen ajatteluun. Onneksi 91% suomalaisista äsken Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan karkottaisi vakaviin rikoksiin syyllistyneet maasta. Siniset ovat ihan oikealla asialla esityksineen....

Petri Hämäläinen

Snellman väkivaltafantasioi hourailemalla suomalaisten asettamista kuolemantuomioista.

Snellmanin harhaisessa maailmankäsityksessä 40 miljoonaa irakilaista tärisee joka päivä nurkissa, puree kynsiään on koko ajan ihan hirrrveässä kuolemanvaarassa.

Todellisuus on täysin toinen. Sota loppui aikoja sitten.

Vain vasemmiston valheet jatkuvat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Leino itse myöntää kirjoituksessaan, että tarkoitus on lähettää ihmisiä "kuolemanvaaraan."

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Siniset on hassu puolue. Ensin eroavat emopuolueesta, koska mystinen "arvopohja" (tai paljon todennäköisemmin halu pysyä vallassa/ministerispalkat/jne kiva). Vain vähän myöhemmin keulivat perussuomalaisten kannoistakin radikaalimmiksi ja ihmettelevät miksi uskottavuus on nollassa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Siniset voisivat palauttaa uskottavuutensa ainakin osittain eroamalla välittömästi hallituksesta!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hallituksesta eroamalla ei epäkohtia korjailla. Hallituksesta eroamalla saavutetaan yleensä pidempi oppositiokausi ja yhteistyökyvyttömän leima otsaan...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #7

Mutta jos vaihtoehtona on eduskunnasta putoaminen?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #8

He putoavat joka tapauksessa. Kai klassinen vaalikauden loppuun ajoitettu hallituksesta eroaminen voisi hämätä sen verran että 1-2 voisi mennä läpi... mutta tuskin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #9

Ainahan tällä klassikolla voisi yrittää! Puoluetuki maksettuna vaikka kahdesta kansanedustajasta olisi kuitenkin parempi kuin ei mitään!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #10

Toki he voivat sillä yrittää. Jotenkin on tullut vain fiilis että suurin osa "sinisistä" on huijattu kannattamaan muutaman egoistin palleja.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Uusi kansalaisaloite:

"Turvapaikanhakijan, joka lomailee kotimaassaan, turvapaikkahakemus on mitätöitävä ja oleskelulupa kohdemaassa peruttava"

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3768

Toimituksen poiminnat