PetteriLeino Sininen idea

Hirvonen on väärässä – ja valehtelee

Everstiluutnantti evp. Tuomo Hirvonen kirjoitti Savon Sanomissa 17.2.2019 julkaistussa mielipidekirjoituksessa täyttä soopaa. Keskityn vain räikeimpiin valheisiin ja vääriin väittämiin.

Hirvonen väittää, että puolustusselonteko edellyttää kahden tai kolmen miljardin lisäystä valtion vuosimenoihin.  Toivon, että näin olisi. Ikäväkseni on todettava, ettei puolustusselonteosta löydy tuollaista linjausta. Kahden-kolmen miljardin vuosittaisella lisäyksellä Suomen puolustusbudjetti nostettaisiin Ruotsin tasolle.

Tuomo Hirvonen arvostelee lisärahan kohdentamista maanpuolustukseen. Entiseltä ammattisotilaalta tämä on omituinen kannanotto. Voi hyvin kysyä, kenen agendaa Hirvonen ajaa – isänmaan vai jonkun muun. Huomaamatta ei ole jäänyt Tuomo Hirvosen aktiivinen toiminta Vastavalkean parissa, joka piirissä levitetään Kremlille myötämielistä viestiä.

Sekä ilmavoimien monitoimihävittäjät että merivoimien taistelualukset ovat Hirvoselle kirosanoja. Hirvonen haluaa jättää Suomen puolustuksen vain maavoimien varaan. Tässä on Hirvosen suurin epäjohdonmukaisuus, sillä sotilaallisesti liittoumattoman Suomen on ylläpidettävä kaikkia suorituskykyjä itse. Ilma- ja meripuolustuksella tuetaan maavoimien taistelua. Ilman tuota pyhää kolmiyhteyttä ei meillä ole uskottavaa puolustusta.

Suurin Hirvosen valhe liittyy hävittäjien ja laivojen hinnan vertaamiseen ohjuspuolustukseen tai jääkäriprikaatien varustamiseen. Hirvosesta on pöyristyttävää, että ”kahden Super-Hornetin hinnalla Suomi pystyisi hankkimaan korkeankantaman ilmatorjuntaohjukset koko maan puolustamiseksi ja yhden hävittäjän hinnalla varustettaisiin kokonainen jääkäriprikaati”. Tämä on räikeää propagandaa, ilman rahtuakaan todellisuutta.

Todettakoon, että Ruotsi hankki Tukholman suojaksi Patriot-ohjuspuolustuksen. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan ohjusyksiköt ja 300 ohjusta maksavat yli neljä miljardia euroa. Suomen hävittäjähankinnalla saisi ohjuspuolustuksen kehäkolmosen sisäpuolen ja Tampereen suojaksi. Muu Suomi jäisi ilman ohjuspuolustusta. Sen lisäksi Suomelta jäisi puuttumaan ilmasta ilmaan kyky, ilmasta maahan kyky aina 400 kilometriin saakka, maalittamisen kyky sekä merkittävä osa tiedustelukyvystä. Pähkähullua touhua, sanon minä.

Yhden modernin monitoimihävittäjän hinnalla saisi nykyiselle maavoimien yhtymälle pelkän tykistön – ilman ampumatarvikkeita ja tulenjohtoa, vastatykistötutkista puhuttakaan. Modernin maavoimien yhtymän perustaminen on miljardiluokan investointi.

Minun silmissä Tuomo Hirvosesta ei ole koskaan loistanut strategian kirkas valo, puhumattakaan sotilasteknologian syvällinen hallinta. Suuremmat avut hänellä on niiden asioiden arvostelemissa, joiden ymmärtämiseen hänen kapasiteettinsa on rajallinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Aikanaan pääministeri, yrmykersantti Mooses-Lipponen ja valtiovaraiministeri, res.kapt. nuuka-Niinistönäkin tuolloin vielä tunnettu Sauli Niinistö riehaantuivat puuhaamaan Suomeen, ilmeisesti naton "vinkistä,"
TAISTELU-,SAATTO-ja KULJETUSKOPTERILAIVUEITA (!?!).
- Kait ne saattokopteritkin sitten tarvitaan, kun kerran ASIANTUNTIJAT niin sanovat, myötäili asiantuntijoita tuolloinkin Niinistö.

"Köyhiä vastustajia" varten oli laadittu ns. "köyhyyspaketti" ja kun sen koko meinasi kasvaa yrmykersantti Mooses-Lipposen, ärähti yrmykersantti, että armeijan toiveista ja tarpeista ei ainakaan tingitä !?!

...Muistelen, että tuolloinkin oli Tuomo Hirvosella järki päässä ja hän arvosteli hanketta järjettömänä!
Järkeä löytyi Lipposen ja Niinistön kuumentuneisiin nato-kypäriin varmaan muualtakin, tai kamreerin kassasta loppuivat rahat, kun tilaukseen menivät lopulta vain kuljetuskopterit, joiden niidenkin hankinnasta on joissakin lehtijutuissa väitetty tulleen suuria tappioita.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Aika rajuksi ja kovaksi peliksi yhteisten asioiden hoitaminen on mennyt. Toisia haukutaan valehtelijoiksi, kuten nyt blogisti tekee ja ampuu rajulla tekstillä. Sinisten kannatus on niin surkea, että on vaarassa pudota eduskunnasta, onko siitä tullut jonkinlainen ääriliike? Edustaako tämän puolustusministerin eristyisavustajan kirjoituksen sävy puolueen linjaa?

Ei pidä ihmetellä miksi poliittinen ilmapiiri kärjistyy. Tämä blogikirjoittaja on tyypillinen ersimerkki ilmapiirin kärjistäjästä.

Kirjoituksen sävy on suorastaan toista henkilöä haukkuva. Silläkö ääniä tulee?

Rumaa tekstiä toisesta henkilöstä, asiat voi sanoa korrektimminkin: "Minun silmissä Tuomo Hirvosesta ei ole koskaan loistanut strategian kirkas valo, puhumattakaan sotilasteknologian syvällinen hallinta. Suuremmat avut hänellä on niiden asioiden arvostelemissa, joiden ymmärtämiseen hänen kapasiteettinsa on rajallinen."

Blogialustan keskustelun ohjeissa on kohtia joissa tämä blogikirjoittaja vähintään kolistelee rajoja.

Ohjeita keskusteluun
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.
Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä. Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.
Älä haasta riitaa.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.
Rikokseen tai väkivaltaan kehottavat viestit ovat kiellettyjä.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käyttäydy häiritsevästi. Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.
Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.
Voit julkaista toisen ottaman kuvan vain, jos tiedät sinulla olevan lupa käyttää kuvaa blogissasi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tämä nyt on tällaista sinisten hiljaista hätähuutoa....ei näitä kannata tosissaan ottaa.

Mennään Soini vanhoilla opeilla, että haukutaan kaikki vailla mitään varsinaista sisältöä....kunhan pääsee otsikoihin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tässä nyt eläkkeellä oleva sotilasmestari haukkuu eläkkeellä olevan everstiluutnantin strategisen ajattelun rajuin sanoin lyttyyn.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #4

Sotilasmestari on aina mestari!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Huomasinpa erikoisuuden:

"....Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia..."

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Tulevaisuudessa kannattaisi vetää enemmän henkeä. Suosittelen ainakin korjaamaan otsikkoa.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Petteri Leinon omaa älyllistä kapasiteettia kuvaa hyvin hänen näkemyksensä tasa-arvosta. Hänen mielestään väite, että sukupuoleen sidottu asevelvollisuus on tasa-arvo-ongelma, on "härski vale".

Tavallinen lukiolainenkin ymmärtää hyvin, että ihmisen pakottaminen johonkin puhtaasti sukupuolen vuoksi on yhdenvertaisuusongelma, mutta ministerin erityisavustaja ei.

Ylisummaan Leinon tapana on ollut viljellä sellaista viharetoriikkaa, joka ei alkuunkaan sovi ministerin erityiaavustajalle.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Onneksi näiden, mmm. "perustuslakitalebaneja" ja "puupyssymiehiä" tunnistavien ja rukousaamiais-ministereiden-ja poliitikoiden jagarandajakkarat vapautuvat uusille yrittäjille ja sinisten sattumamaministerit-ja kansanedustajat pääsevät palaamaan siviilihommiinsa!
( Sinisille veikkaan 1-2 kansanedustajanpaikkaa...?)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Enää noin muutama kuukausi, niin ministerin avustamiset on loppu. Toivottavasti siniset putoavat kokonaan eduskunnasta. Enemmän hyötyä yhteiskunnalle niistä on omissa alkuperäisissä töissään, tai eläkeläisinä veronmaksajina.

Käyttäjän EeroKilpinen kuva
Eero Kilpinen

Sinisten tiuskiminen ei jatkoon.

Jouko Vanne

Ahti Lappi MOT-ohjelmassa: "Ilmatorjunta muodostaa ilmapuolustuksen perustan. Pudotustilastojen mukaan ilmatorjunnan osuus on 87% pudotuksista ja alivoimaisella puolella 97%".

Käyttäjän ArtoByckling kuva
Arto Byckling

Toimituksen poiminnat