PetteriLeino Sininen idea

Kateuden valtava voima

Ruotsalainen SEB-pankki ilmoitti tiistaina, että liikenneministeri Anne Berner on ehdolla kyseisen pörssiyhtiön hallitukseen sen vuosikokouksessa 26.3.2019. Ilmoituksesta alkoi vimmainen ajojahti, jossa Berner yritettiin savustaa ulos ministerin tehtävästä. Ajojahti ylitti kaikki hyvän maun rajat ja osoitti, että osalla edelleenkin kateus on kiimaa vahvempi voima.

Minusta suomalaisten pitäisi olla ylpeitä, että suomalainen on ehdolla yhden suurimman ruotsalaisen liikepankin hallitukseen. Mielestäni tämän tehtävän hohdokkuutta lisää se, ettei kyseessä ole Nallen pankki, vaan Wallenbergin pankki.

Nordea on tietysti suurempi pankkikonserni. Siinä missä SEB on maailman 73. suurin pankki, on Nordea vertailusijalla 37. Juttu ei olekaan pelkissä luvuissa, vaan kyseisten yhtiöiden merkityksessä. Wallenbergit ovat Ruotsin mahtisuku ja minusta on upeaa, kun suomalainen on kyennyt vakuuttamaan heidät ja saamaan heidän luottamuksen.

Viime päivien mediaa ja tämän torstain kyselytuntia seuranneena täytyy ikäväkseni todeta, että tuollaisella luottamuksella ei Suomessa saa arvostusta. Ottamatta kantaa milloin kukakin on tiennyt ja milloin luottamustehtävät alkavat, niin ainakaan toistaiseksi mitään jääviys- tai sidonnaisuusvelvollisuutta ei ole lyöty laimin. Minulle jäi kuva, että kyseessä olikin monien mielestä väärä ihminen SEB:n hallitukseen.

Anne Berner herättää ihmisissä voimakkaita tunteita. Tämä on yleistä voimakkaiden persoonien osalta. Arvostan sitä, että hän on itse rakentanut uransa ja raivannut tiensä – omalla älyllään, ahkeruudellaan ja tahdollaan. Ilman uhrauksia ja jatkuvaa työtä se ei olisi ollut mahdollista. Minusta on oikein, että silloin ihmisellä on oikeus myös tulla palkituksi.

Ilman Anne Bernerin kaltaisia yrittäjiä ja ihmisiä Suomen hyvinvointiyhteiskuntalla ei ole tulevaisuutta. Tarvitsemme niitä, jotka maksavat veroja ja työllistävät muita. Se koituu meidän kaikkien eduksi.

Toivon, että kateus olisi mitättömämpi voimavara ja uskaltaisimme iloita toistemme menestyksestä. Mielessäni kävi myös se, että koska kyseessä oli vahva nainen, niin jo se sinällään teki valinnasta väärän. Jos kyseessä olisi ollut väritön, hajuton ja mauton mies, niin tuskin olisi älämölöä syntynyt?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän TerhoNikulainen1 kuva
Terho Nikulainen

Raoul Wallenberg on ollut varmaankin aikaansaavin koko suvussa. Bernerin mahdollinen pääsy Wallenbergien pankin hallitukseen on lähinnä varautumista EU:n tulevaan hajoamiskehitykseen ja pohjoismaisen yhteistyön vahvistamista aikana, jolloin Brexit huonontaa EU:n jäsenten taloustilannetta huomattavasti - Ruotsin taloutta myös. https://fi.wikipedia.org/wiki/Raoul_Wallenberg
Myös anoppini suku on ansioitunut samassa asiassa sekä Ruotsissa että Keski-Euroopassa. Suvun tunnetuin jäsen oli aikansa merkittävin tutkimusmatkailija. Muut kunnostautuivat eurooppalaisen kulttuurin parhaiden perinteiden suojelijoina.
Kaikki on suhteellista - myös suomalainen hallituspolitiikka ja keskustavetoinen hegemoniapyrkimys ja niihin pitää asennoitua terveellisin varauksin.
Mikä suhtautumisessa Anne Bernerin SEB-hallitusehdokkuuteen on kateutta? Sitä en ole huomannut. Tiukkaa analyysia kylläkin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

SEB halunnee mitä ilmeisimmin investoida Suomeen...

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Hyvä, meidän Anne! Luulisi feministien jo suunnittelevan toritapahtumaa viikonlopuksi Olen mukana, jos järjestetään.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Taksiliikenteen sotkija, junaliikenteen sotkija, pyörämarkkinoiden sotkija, autokaupan sotkija. Vain laiva ja lentokoneliikenne jäivät sotkematta. JASseja tulossa?

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

laivaliikenteestä tai paremminkin sen kotimaan osuuden kehittämisvajeesta , kolmen viime hallituksen ja eduskunnan ajalta,joita Berner on toteuttanut omalla vahtivuorollaan pelkällä maantie ja raideliikenne kehittämisillään, voit lukea sivuilta www.sisavesi.fi ja mm tämän median kommenteista ; sivuilta

http://mvirtanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269972-h...

http://jennitamminen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269...
http://heleneauramo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26989...
http://heleneauramo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26989...
http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269803-po...
http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269803-po...

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Petteri tuo hienosti esiin sen, että naispoliitikkoja arvostellaan kielteisesti, miespoliitikkoja ei. Olemme saaneet huomata, että esimerkiksi Jussi Niinistö on toiminnastaan huolimatta välttynyt viime päivät kritiikiltä asiattomista sanomisistaan huolimatta, koska on saanut olla sukupuolensa suojassa.

Pitänee varmuuden vuoksi lisätä, että tämä oli sarkasmia.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

"Jos kyseessä olisi ollut väritön, hajuton ja mauton mies, niin tuskin olisi älämölöä syntynyt?"

Mitäpä miespoliitikkokin ei tekisi suosionsa eteen?
Vetää ikiaikaisen kateus-kortin esiin ja tekeytyy vaikka feministiksi.
Poliitikkojen loikista yritysmaailmaan on älämölöä riittänyt aina sukupuoleen katsomatta.

Harri Savolainen

Onkohan VR Track:In myynnillä ja tulevilla suurilla ratahankkeilla osuutta asiaan?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Muutama kommentaattori on tosiaan nostanut esiin kateuden ja se ettei osata arvostetaa Bernerin nimitystä pankkiin, joka vaatii ansioitumista.

Eihän tässä ole ollenkaan tästä kyse. Voin itsekin myöntää, että Berner on etevä ajamaan valitsemiaan asioita. Tällaisten kirjoitusten täytyy olla kuitenkin tarkoituksellista propagandaa tietyn politiikan ja ennen kaikkea tietyn asenteen puolesta.

Kohussa kyse on valtion luottamuksellisten tietojen vuotomahdollisuudesta valituille piireille. Tällä tavalla voidaan aiheuttaa vahinkoa Suomelle.Ei tällaista voida hyväksyä.

Toistan: blogisti puhuu asian vierestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä huomio. Petteri Leino ilmestyy tänne puhumaaan asian vierestä. Äärioikeistolla on äärioikeiston keinot. Yhteiskuntamoraalia ei äärioikeisto halua pitää yllä vaan tekee kieroista puhetavoista dominoivan maneerin. Se palvelee vahvempien valtaa.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Teillä äärivasemmistossa on sellainen ongelma, että te näette äärioikeistolaisia koko ajan kaikkialla.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Leppälahti, " kohussa on kyse valtion luottamuksellisten tietojen vuotomahdollisuudesta valituille piireille ". Oletko todella sitä mieltä, että valtion luottamuksellisten tietojen vuotomahdollisuutta ei ole aikaisemmin ollut. Kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin kauhuskenaariot on tietenkin nostettava pramille nyt eikä eduskuntavaalien jälkeen. Niinhän sitä sanotaan, että niin kauan on toivoa kun on elämää.

Mielestäni blogisti ei puhunut asian vierestä vaan ihan oikeasta asiasta. Sitä olen ihmetellyt, miksi "kukkahattutädit" ovat olleet hiiren hiljaa, kun olisi ollut tuhannen taalan paikka puolustaa henkilöä, joka on samaa sukupuolta heidän kanssaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toteat: "Sitä olen ihmetellyt, miksi "kukkahattutädit" ovat olleet hiiren hiljaa, kun olisi ollut tuhannen taalan paikka puolustaa henkilöä, joka on samaa sukupuolta heidän kanssaan."

Ehkäpä kukkahattutädeilläkin on enemmän moraalista selkärankaa kuin teillä keputrolleilla?

Asian kääntäminen sukupuoleen, kun kyseessä on aivan muut asiat, ei näemmä kukkahattutätienkään mielestä ole oikein.

Näemmä kepulaiselle sen sijaan kaikki syyt kelpaa kunhan heidän ministeriään ja Bernerin suojelija Sipilää ei kritisoida.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Jos joku on aiemmin tehnyt väärin niin ei se tätä tee yhtään hyväksyttävämmäksi. Miksi yrität Arvo tällaisia vakavia virheitä peitellä?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #22

Jos Arvo ei vastaa, jokainen voi miettiä hänen motiiviaan kirjoituksilleen

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Liian Sininen mies - aivopesty ja siinä roolissaan vaarallinen!

On hyvä olla tietoinen, milloin joku taho etsii itselleen kannatusta.

Bernerin nimityksessä kyse on selkeästi kansallisen sisäpiiritiedon ostaminen ruotsalaisille, hävittäkauppoja valmisteleville.

Tarpeeton diplomatia on unohdettava.

Faktat puhuvat enemmän.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Everstiluutnantit ovat tyhmiä, oikeustieteilijät kommunisteja ja nyt media kateellista.

Sinisten hapettomassa kaikukammiossa kaikki muut kammion ulkopuolella ovat aina pahoja ja tyhmiä.
Tämä on hemmotellun, laiskan ja vetistelevän pikkulapsen maailmankuva.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Hallituksen, armeijan kenraaleitakin aristokraattisempi puolustusministeri oli eilen ministeriaitiossa ihmeen synkkänä, myrtsinä ja kallella kypärin...?

- Ei ehkä kannattaisi ottaa oppia Vatikaanissa juuri paaviakin, katolisten pappien, lasten ja nunnien hyväksikäytöistä nuhtelemassa käyneestä ulkoministeristä ja hänen herjailuistaan ja huumorivitseistään-sellaiset ei sovi aristkraatille!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Miljonääri-yrittäjä-pääministeri Sipilän ja mm. yksityistämisen ikiagendaa ajavan, kokoomuksen Petteri Orpon markkinaliberaalille hallitukselle sopi hyvin, että meriittejä politiikastakin hankkimaan lähtenyt Anne Berner "kilpaillutti" eri puolueita, tai ainakin keskustan ja kokoomuksen ja yrittäjäveljen, pääministeri Sipilän salkkutarjous voitti.( Orpo ei ilmeisesti olisi ministerin salkkua pystynyt tarjoamaankaan?)
"Suomi kuntoon" remonttiryhmään sopi muutenkin hyvin yhden kauden saneeraaja-ministeri, joka remonttiryhmän johtajan oikeana kätenä tekee remontin likaiset työt, poistuu sen jälkeen "firmasta" ja jättää jälkityöt ja siivoukset, tässä tapauksessa seuraavalle hallitukselle.

Normaaleissa isoissa firmoissa ei muualle, uusiin kuvioihin lähtevän tarvitse jäädä tekemään edes "irtisanomisaikaa", vaan pöytä kehotetaan siivoamaan välittömästi!
- Vallankin jos lähtevällä on kilpailu-tai muuta tietoa vietäväksi vanhasta työpaikastaan tulevaan...?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Eihän tässä protestoida siitä, että Berner valittiin suuren ruotsalaisen pankin hallitukseen. Siitä haluan onnitella häntä.

Kysymys on siitä, että suuren rahalaitoksen päättäjän ja päättäjäksi siirtyvän ei sovi istua maan hallituksessa. Siinä intressit menevät pahasti ristiin.

Berner yhdessä Sipilän kanssa ovat muuttaneet kokonaan Keskustan puolueluonnetta. He ovat ajeneet keskustalaista ex-alkiolaista puoluetta Kokoomuksesta oikealle.

Kaikkein suurinta pölkkypäisyyttä Sipilältä ja Orpolta on antaa Sinisten istua hallituksessa peräti viiden ministerin voimalla, vaikka Sinisillä ei ole minkäänlaista kannatusta.

http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270050...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Asioiden kääntäminen kateudeksi toimii aina. Berner viittaa kintaalla mm hallituksen sopimille säännöille. Suomen Kuvalehti kertoo:

"Juha Sipilän (kesk) hallitus sitoutui kautensa aluksi vapaaehtoiseen menettelyyn, jossa ministerit ilmoittavat valtion virkamieseettiselle neuvottelukunnalle, mikäli ovat mahdollisesti aikeissa siirtyä ministerin tehtävistä toisiin tehtäviin."

"Neuvottelukunta puolestaan voi suositella enintään puolen vuoden karenssia ennen uuteen tehtävään siirtymistä. Päätös menettelyyn sitoutumisesta tehtiin neuvottelukunnan vuonna 2014 antaman suosituksen mukaisesti."

"Ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen ehdolla oleva ministeri Anne Berner (kesk) ei ollut tehnyt tällaista ilmoitusta torstai-iltapäivään 21. helmikuuta mennessä, kertoo valtion virkamieseettisen toimikunnan sihteeri Anna Gau."

Berner perustelee ilmoituksen tekemättä jättämistä sillä, että on vasta ehdolla. Kuitenkin ohjeen mukaan jo mahdollisuuden ollessa kyseessä tulee tehdä ilmoitus:

"Ilmoitusmenettely kuvataan valtioneuvoston kanslian Ministerin käsikirjassa, jonka mukaan ilmoitus tehdään “tilanteessa, jossa ministeri mahdollisesti on siirtymässä toisiin tehtäviin”.

"Ilmoituksen teon tarkoituksena on antaa neuvottelukunnalle mahdollisuus suositella karenssia eli sitä, että ministerin tehtävien ja uusien tehtävien väliin jäisi enintään kuusi kuukautta aikaa."

Kuvittelin että Siniset PS-historiansa kautta olisivat tällaisia suoria siirtymiä vastaan, mutta näemmä oman hallituksen ollessa periaatteet ovat jotain aivan muuta.

No, olettehan myyneet itsenne ja periaatteenne muutenkin jo moneen kertaan, joten ei tässä mitään uutta. #hillotolppa

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Liitän tähän kommenttini, jonka laitoin jo Siikalan blogiin. Aivan lohduttoman surkea näyttää olevan osaaminen valtioneuvostossa, mukaan lukien oikeuskansleri, ja eduskunnassa, eduskunta-avustajista puhumattakaan.

"Se, että pääministeri ei tunne perustuslakia on havaittu, mutta että oikeuskansleri ei ole vaivautunut tutustumaan viimeksi säädetyn perustuslain esitöihin, on hälyttävää. Kikkailu toimitusministeriöllä on säälittävää. Sellainenkin valtioneuvoston julkaisu on olemassa kuin ”Ministerin käsikirja”, julkaistu vuonna 2015.

SEB:n uuden hallituksen järjestäytymiskokous on 26.3. Niissäkin tavataan tehdä päätöksiä, ja se hallitus on olemassa viimeistään tuosta päivästä lukien. ”Passiivista jäsenyyttä” yhtiön hallituksessa ei pohjoismaisessa yhtiölainsäädännössä tunneta.

SEB näyttää pyrkivän Suomen yksityistyvän raideliikenteen rahoitusmarkkinoille, joilla hankkeita riittää. Samoin myös Wallenbergin SAAB kärkkyy kohtalaisen isoa hävittäjäkauppaa. Ministeri Bernerin valinta osuu tältä osin kohdalleen erityisen hyvin. Paitsi että:

”Valtion virkamieseettinen neuvottelukunta voi suosittaa ministerille karenssiaikaa ennen uuden tehtävän vastaanottamista, jos ministerin siirtyminen toisiin tehtäviin aiheuttaisi eturistiriidan suhteessa ministerin tehtävän vastuualueeseen, tehtäviin tai toimialaan nähden, tai jos siirtyminen muutoin olisi omiaan heikentämään luottamusta julkisen hallinnon toimintaan"."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kai se osaaminen on surkeaa kun yksi hallituspuolue on ideologisesti sivistyneistöä ja oppineita vastaan ( populistinen eliittiviha) ja toinen laittanut pääministeriksi lahkobisnesmiehen joka on kasvanut siihen että lahkon ja bisneksen säännöt ensin ja ulospäin esitetään yhteiskunnalle lojaalia ja lypsetään yhteiskuntaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tietääköhän puolustusministeri Niinistö (tai hänen erityisavustajansa), että ”taleban” tarkoittaa suomeksi ”tiedon etsijää”?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Heh, voisi sillä perustella solvauksen käyttöään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Niin, mutta eivät nämä kumpikaan tätä tienneet, mikä sinänsä kertoo ajattelusta selkäytimen jatkeella. Olisi kannattanut tarkistaa...

Pasi Karlsson

Vaikea ymmärtää, mitä wallenbergit hyötyvät svetsiläis/suomalaisesta kotitalousrättien kauppiaasta?
Mutta jos lisäksi on ministeri, voi muuttaa hyödyn ihan toiseksi?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kuten monista edellä esitetyistä kommenteista käy ilmi, Bernerin arvosteluun on riittävästi muita aivan konkreettisia syitä, kuin epämääräinen savuverho 'kateus'.

Mitä kadehtimista tällaisessa nimityksessä muuten on - verrattuna vaikkapa ministerin paikkaan? Varallisuutta - ja kadehdittavaa - hänellä lienee tarpeeksi jo ennestään.

Berner on toteuttanut osaltaan Sipilän yksityistämispolitiikkaa, joka ei ole kaikilta osin koitunut Suomen ja kansan eduksi. Taksiuudistus on surkea epäonnistuminen. Esimerkiksi raideliikenteen uusiksi paneminen tulee toteutuessaan todennäköisesti aiheuttamaan haittaa matkustajille.

Myöskään tämä Bernerin hätäinen operaatio uppoavasta hallituslaivasta poistumiseksi ja ministerinpostissa riippuminen eivät myöskään hyvähuutoja ansaitse - kuin ehkä veli Sipilältä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minusta Berner on hallituspaikkansa ansainnut rahoitusmarkkinoilla. Sen verran hän on edistänyt pääomasijoittajien bisneksiä lyhyen ministeriuransa aikana.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen Börje Uimosen kanssa samaa mieltä!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sen takia yrittäjäveli, miljonääri-yrittäjä-pääministeri voittikin ministerisalkulla tarjouskilpailun ja osti Bernerin oikeaksi kädekseen ja likaisen työn tekijäksi, koska olisi herättänyt kepulaisissakin suurta vastustusta, jos hän olisi yksinään pyörittänyt hallituksessa, jopa kokoomustakin kovempaa yksityistämis-ja bisnesmallia-ja tyyliä!?

- Se on ainakin varmaa etteivät Sipilä, Berner ja Orpo miltään pihtiputaanmummoilta kaipaa kiitosta maakuntauudistuksesta ja "valinnanvapaudesta"-VAAN "ihan omiltaan", yrittäjäveljiltään ja muilta "sidosryhmiltään" ja kannmattajiltaan!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

SEB rahanpesupankki kuten mainitut kumpp.Suomi onkin Ruotsalaisten pankkien hyvin miehittämä ,ei lien esattumaa että tarjoavat sosiaali-ja terveydenhoidon KONSERNIEN palveluista osamaksujaan ja yksityislainojaan korkeilla koroilla suomessa.

Ei eletä enää keskiaikaa jolloin suomalaiset nuolivat Ruotsalaisten takalistoa,vaikka siitä ei suomalaiset poliitikot ja hallituspuolueet olekkaan 2019 vieläkään päässeet eroon.

Ihannoidaan Ruotsalaista sukua joka omistaa yksityisen pankin,ja jonka palvelukseen astuu suomalainen ent.ministeri joka taas tuli suomeen veroparatiisi luxemburgista ja sai kiireellä suomen kansalaisuuden 2015v...just.

Malliin ministerin pallilta EK johtoon ala kokoomus Jyri Häkämies.Häkämies toimi ministerinä ainakin 2 viikkoa tietäen EK:n pestistä
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54988-hakamies-to...

Elinkeinoministerinä Jyri Häkämies osallistui tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa tällä viikolla Saksaan suuntautuneelle valtiovierailulle.

Presidentti Niinistön mukana oli myös elinkeinoelämän vaikuttajista koostunut valtuuskunta. Vienninedistäminen on tavallista presidentin vierailuilla.

- Olemme molemmat olleet ulkomailla aika paljon, joten mitään jääväystä vaativia päätöksiä ei valtioneuvostossa tuona aikana ollut, pääministeri Katainen sanoi.

- Minua henkilökohtaisesti ei häiritse se, että Häkämies siirtyy EK:n eli etujärjestön palvelukseen.

Valtioneuvosto päätti 1. marraskuuta järjestetyssä kokouksessaan muun muassa myöntää Fortum Sähkönsiirto Oy:lle ja Fingrid Oy:lle lunastuslupia ja ennakkohaltuunottolupia sähkönsiirtojohtojen rakentamista varten.

Ministeri Häkämies ei osallistunut kokoukseen. Puhetta johti kokouksessa pääministeri Katainen.

Häkämiehen tilalle nousee kokoomuksen nykyinen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Antti Harkila

Huhtikuussa valitaan sitten parhaat kansanedustajat ja syksyllä haukutaan hallitus?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mielenkiintoinen oli Jussi Niinistön mafispomomainen ilmeettömyys kun Berner lausui deviisinsä : En ole koskaan asettanut ihmistä markkinoiden edelle.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Koko hallitus, myös "työväenluokasta" bisnesluokkaan siirtyneet siniset ovat toimineet ja päättäneet markkinat, bisnekset, yksityistämiset ja elinkeinoelämä edellä ja sieltä ne kiitoksensakin keräävät, vaikka tiet oppositioon ja jopa eduskunnan puoluekartalta ulos johtaisi!
- Sinisten asema "politiikkamarkkinoilla-ja pisniksessä" on vähintäinkin surkuhupaisa ja suorastaan murheellinen vaalien jälkeen.

Ehkä elinkeinoelämä ja bisnesmaailma jotenkin palkitsee-Bernerin tapaan sinisetkin?!

Jani Aaltonen

Berneri on koko Ministeri kautensa sekoillut. Mihinkään oikeasti tuottavaan rehelliseen työhön mitä pitää tehdä selvinpäin hänestä ei ole. Ei tosiaankaan kukaan kadehdi häntä mutta aika moni haluaisi hänen tilalle täysjärkisen selvinpäin Ministerin tehtäviä hoitavan Ministerin.

Toimituksen poiminnat