PetteriLeino Sininen idea

Oppositio Bäckmanin marionetteina

Oppositiopuolueista SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP kirjoittivat avoimen kirjeen pääministerille, jossa allekirjoittajat kritisoivat poikkeuksellisella tavalla puolustusministeri Jussi Niinistön viime aikaisia ulostuloja. Kirjeen julkaisi kokonaisuudessaan SDP:n Demokraatti. Kritiikin kohteena oli SS-miesselvityksen arvostelu sekä tiedustelulakeja hidastavien henkilöiden toimintaan puuttuminen.

On syytä hieman taustoittaa, mistä kummassakin asiassa on kyse. Valtioneuvosten tilaama selvityksen suomalaisten SS-vapaaehtoisten mahdollisista sotarikoksista sai aikaiseksi herra nimeltä Efraim Zuroff. Mikä mies on Efraim Zuroff?

Nopeasti kerrottu tarina on, että herra Efraim Zuroffilla on erittäin tiiviit välit ”meidän aikamme Otto-Willeen” eli Johan Bäckmaniin. Julkisten tietojen mukaan Zuroff oli Bäckmanin vieraana Suomessa pariin otteeseen vuosina 2007-08. Vuonna 2010 herrat esiintyivät yhdessä Kiovassa fasismin vastaisessa paneelissa. Efraim Zuroffin kirja Operaatio viimeinen mahdollisuus ilmestyi suomeksi vuonna 2012. Kustantajana oli Suomen Antifasistinen Komitea SAFKA ja kuinka ollakaan kirjan yksi kääntäjistä oli Johan Bäckman. Kaksi muuta kääntäjää olivat tunnettuja beckmannilaisia eli Leena Hietanen ja Petri Krohn.

Kansallisarkiston selvityksen jälkeen herra Zuroff antoi Israelissa haastatteluja lehdistölle mm. vasemmistotaustaiselle Haaretzille. Niissä hän väittää, että 1.400 suomalaista SS-vapaaehtoista tappoi kymmenentuhatta juutalaista ja siviiliä. Tämä ei tietenkään pidä paikkansa, eikä väite pohjaudu Kansallisarkiston selvitykseen.

Tällaisen herran aloitteesta tehtyä selvitystä ei opposition mielestä saa Suomessa arvostella. Erittäin omituista on, että RKP:n eduskuntaryhmä lähti mukaan tällaiseen toimintaan, joka selvästi näyttää olevan Johan Bäckmanin tai hänen läheisten masinoima informaatio-operaatio.

 

Toinen tähän SS-selvitykseen liittyvä kysymys on enemmän periaatteellisempi. Saako sotahistoriaan suuntautunut filosofian tohtori ja Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti esittää kriittisiä näkemyksiä historiaan liittyvistä selvityksistä, jos hän valtioneuvoston jäsen? Vai onko ainoa rajoite se, että hänen esittämänsä näkemykset eivät miellytä?

Minusta osoittaa suoraselkäisyyttä, että Suomen puolustusministeri puolustaa suomalaisten veteraanien kunniaa, mikäli sitä yritetään mustamaalata ja vielä perusteettomasti. Myönnän, että olen tässä asiassa subjektiivinen. Silti uskon, että suurin osa Suomen kansaa on kanssani samaa mieltä.

 

Mitä sitten tulee tähän toiseen opposition kritiikin kohteeseen eli perustuslakitalibaneihin. Kyselytunnilla Vasemmistoliitto aloitti keskustelun talibanin etymologisesta merkityksestä.

Vilkaisu wikipediaan kertoo, että Taliban on monikkomuoto sanasta Talib, joka tarkoittaa opiskelijaa. Taliban-liike perustui koraanikoulujen opiskelijoihin ja vapaasti käännettynä Taliban tarkoittaa opiskelijaliikettä. Afganistanin kahden kielen, darin ja pashtun mukaan kirjoitus voi olla joko Taliban tai Taleban.

Taliban voidaan selittää myös fundamenteiksi eli puhdasoppisten ääriliikkeeksi tai kapinallisiksi taikka vapaustaistelijoiksi. Merkitys on katsojan mielessä ja muotoutuu hänen maailmankatsomuksensa perusteella.

Toki se voidaan halutessa selittää niin kuin Vasemmistoliiton Kari Uotila kyselytunnilla [suora lainaus eduskunnan pöytäkirjasta]: ”Afganistanin lapsia, naisia ja vanhuksia murhanneisiin ja kiduttaneisiin talibaneihin. Taliban on ääriliike, joka hallitsi suurinta osaa Afganistania vuodesta 96 vuoteen 2001. Talibaneilla oli käytössä islamilainen šaria-laki itse tulkitsemassaan erityisen ankarassa muodossa. Ihmisoikeuksilla ei ollut sijaa, ja erityisesti naisten asema oli katastrofaalinen.

Taliban on siis monimerkityksellinen sana, kuulijan haluamalla tavalla. Aivan kuten Kokoomuksen vaalimainoksessa ”Autot kuuluu teille”. Nykyään on tavanmukaista pöyristyä kaksoismerkityksellistä ilmaisuista. Ja niin kävi tässäkin tapauksessa.

Olennaisempi kysymys on, että miten pitkään annetaan tiedustelulakeja vastustavien tahojen hidastaa lakien voimaantuloa. Tiedossa on, että perustuslakivaliokunnan vakiolausuntoautomaattien joukossa on henkilöitä, jotka tekevät kaikkensa tiedustelulakien kaatamiseksi.

Erittäin poikkeuksellinen toimi oli vetää tiedustelulait eduskunnan täysi-istunnosta ja palauttaa valiokuntiin. Se oli työvoitto Martin Scheininille ja Juha Lavapurolle. Jos SS-miesselvitys oli Johan Bäckmanille sulka hattuun, niin tämä sakkokierros oli sitä Scheininille ja Lavapurolle. Etenkin kun valiokuntien uudelleenarvioinnissa ei – kas kummaa – havaittu ristiriitaisuuksia perustuslakivaliokunnan lausunnon kanssa.

Lakiesitykset voivat tulla uudelleen eduskunnan isonsalin käsittelyyn maaliskuun alussa, jolloin nykyisellä eduskunnalla on enää jäljellä kaksi istuntoviikkoa. Nyt leikitään suomalaisten turvallisuudella. Toivon hartaasti, ettei tästä ajanpeluusta jää verta kenenkään käsiin.

Pariisin ja Turun terrori-iskujen jälkeen Suomessa vallitsi laaja yksimielisyys, että tiedustelulait on saatava pikaisesti voimaan. Viimeisen kuuden vuoden aikana valiokunnissa on tiedustelulakien osalta käynyt kuultava tai antanut kirjallisen lausunnon kaikkiaan 666 asiantuntijaa. Tuliko siis tuosta pedon luvusta itseään ennustava, jos lakeja ei saada voimaan tämän eduskunnan aikana?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

"Taliban on monimerkityksellinen sana, kuulijan haluamalla tavalla."

Voitko kuvata ja meille kertoa, mitkä eri merkitykset "taliban" sanalla on ja mitä niistä ministeri Jussi Niinistö tarkoitti?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Poiminta Belgiasta kuluneella viikolla.
Belgialaiset vaativat Saksaa lopettamaan eläkemaksut Waffen-SS joukoissa palvelleille belgialaisille vapaaehtoisille.Taustoja tälle vaatimukselle ei tarvinne kertoa

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

"...Tietoa osallisuudesta surmiin ei voi pitää yllätyksenä. Sotilailla ei tapaa olla sodassa mahdollisuutta valikoida tehtäviään. Tällä perusteella ei voi kuitenkaan pestä siviilien surmia puhtaaksi. Raakuuksiin osallistunut suomalainen sotilas ei myöskään ollut yhtään viattomampi kuin saksalainenkaan."
"Suomalaisen lähdölle SS-joukkoihin oli valtiojohdon ja sotilasjohdon hyväksyntä. Silti tämäkään ei tee siviileihin ja sotavankeihin kohdistuneita raakuuksia yhtään jalommiksi."
"Koko kuvan viime sotien ajasta on tärkeää tulla julki.--Kipupisteiden avaaminen ja tarkan näkymän rakentaminen historiasta mahdollistaa menneistä virheistä oppimisen. Samoin se on välttämätön edellytys haavojen parantumiselle."

- Mm. näin HS/Kaleva

(Vrt. mm. sotasurmat-sivusto ja sisällissotamme 1918 muistovuosi 2018.)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

HS/Kaleva -sitaatit ovat oikeassa, mutta Kansallisarkiston selvitys ei tuonut itse asiaan varsinaisesti mitään uutta, aivan kuten puolustusministeri Niinistö totesi.

Olenkin ihmetellyt, kuka tyrkytti tuota André Swanströmin kirjeestä löytämää ja ylitulkitsemaa kahdeksan sanan lausetta Zuroffille. Nythän se selvisi – eikä enää ihmetytä yhtään – mistä kiitokset blogistille. Vanha tuttu oman pesän likaajahan se siellä on "desanttina" häärinyt.

Haaretzin alaotsikon teksti Report initiated after request by Nazi hunter Efraim Zuroff concludes that 1,408 Finns volunteered in the Nazi division and took part in massacres of 10,000 people on kiistattomasti valheellinen, minkä huomaa jokainen, joka on jaksanut kahlata itse läpi englanninkielisen raportin. Siinä ei ole tuollaista sisältöä eikä viittausta minkäänlaiseen lukumäärään, piste.

Jukka Ryhänen

On aivan sama mitä joskus kymmeniä vuosia sitten on tapahtunut kun nykyaikana ei osata elää ja on tuhottu kokonaisia sukupolvia moraalittomuudella ja mädällä.

Paljon suurempi rangaistus nykyajan hitlereille kuuluu kuin muinaisille.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Bäckman, Petri Krohn ja Scheinin - ent. kommunistit asialla!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Schein pitäisi julistaa oikeustoimikelvottomaksi, akateemisest opinnot ja vielä vannoutunut kommunisti, todennäköisesti salaisella kotialttarilla pyhäinjäännöksiä; Sinisalon otsakihara ja Tasin pesemättömät kalsarit...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kiitos tuosta SS-selvityksen taustan vihjeestä. Taustan merkityksestä olen blogistin kanssa samaa mieltä. Tästä ei ole aikaisemmin kuultu. Koko asia minusta haiskahtikin omituiselta vouhotukselta, jossa kukaan ei ollut asiaan kunnolla perehtynyt. Aika hävettävää nykyisten kansanedustajien kannalta. Kyllä nyt sen verran pitää vetää henkeä, että selvittää olennaiset asiat siitä, mitä menee kommentoimaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kirjoittaja tuo esille mielenkiintoisia faktoja Efraim Zuroffista. Sen perusteella näyttäisi vahvasti siltä, että hyväuskoista Suomi-neitoa on jymäytetty perusteellisesti.

Haaretz-lehden artikkeli on sanalla sanoen pöyristyttävä. Siinä on vedetty täysin lokaan suomalaisten miesten sotilaskunnia, jotka palvelivat vapaaehtoisina Saksan itärintamalla.

Luin pitkästä aikaa uudelleen Unto Parvilahden kirjan ”Terekille ja takaisin.” Kirjasta selviää, että vapaaehtoisemme osallistuivat todella koviin taisteluihin itärintamalla. Itse asiassa suomalainen sotilas taisteli kaikkien itäisimmässä pisteessä koko Saksan itärintaman osalla.
Matkaan lähteneistä 1408 miehestä, joiden alun perin piti liittyä Wehrmachtin palvelukseen, kaatui 256, katosi 14 ja haavoittui 686 miestä. Se on 68 prosenttia kokonaisvahvuudesta eli lähes seitsemän sotilasta kymmenestä sotilaasta. Kovia lukuja, jotka kasvoivat vielä Suomeen paluun jälkeen Jatkosodan aikana. Jatkosodassa heitä kaatui vielä 113 miestä palvellen mm. Laguksen panssaridivisioonassa.

Mitä tulee näihin tiedustelulakeihin, niin Eduskunnan perustusvaliokunnan sivulta voi lukea:

Siviilitiedustelulakiin on annettu 187 kappaletta asiantuntijalausuntoja (asiantuntijalausunnot asiaan HE 202/2017) vuoden aikana. Luettelo käsittää lähes 7 sivua tulostettuna kokoon A4.

Sotilastiedustelulakiin on annettu 213 kappaletta asiantuntijalausuntoja (asiantuntijalausunnot asiaan HE 203/2017) vuoden aikana. Luettelo käsittää lähes 8 sivua tulostettuna kokoon A4.

Jo nämä luvut kertovat yksiselitteisesti sen, että Suomeen olisi hyvä saada korkeista oikeusoppineista koostuva poliittisesti riippumaton Perustuslakituomioistuin Saksan malliin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Jo nämä luvut kertovat yksiselitteisesti sen, että Suomeen olisi hyvä saada korkeista oikeusoppineista koostuva poliittisesti riippumaton Perustuslakituomioistuin Saksan malliin."

Ajatus perustuslakituomioistuimesta on kaunis, mutta en usko sen toimivan Suomessa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tästä syntyneestä ”lausuntoautomaatiosta” päästään eroon perustamalla tähän maahan Perustuslakituomioistuin, jossa Saksan perustuslakituomioistuinta voisi käyttää esikuvana.

Muihin lakeihin sisältyvät ”porsaanreiät” ja muut ”valuviat” suhteessa Perustuslakiin saataisiin korjattua siihen perehtyneessä Perustuslakituomioistuimessa, jonka jäsenet olisivat korkeasti oikeusoppineita.

”Perustuslakituomioistuin tarkastaa, ovatko liittovaltion ja osavaltioiden säätämät lait sopusoinnussa Saksan perustuslain kanssa. Jos perustuslakituomioistuin katsoo jonkin lain olevan ristiriidassa Saksan perustuslain kanssa, ei kyseistä lakia enää saa soveltaa.”

https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_perustuslakit...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Erittäin poikkeuksellinen toimi oli vetää tiedustelulait eduskunnan täysi-istunnosta ja palauttaa valiokuntiin. Se oli työvoitto Martin Scheininille ja Juha Lavapurolle."

Työvoitosta olen eri mieltä. Puhemiehen päätös palauttaa lakiesitys valiokuntiin oli hyvä keino osoittaa kansalaisille konkreettisesti peruutuslakitalebanien myyräntyö. Rakentavasta ja asiallisesta menettelystä tämä twiittailu on kaukana. Selvääkin selvempää oli yritys estää lain käsittely tällä vaalikaudella tai ainakin hidastaa sen käsittelyä.

Nimitys taleban on tässä yhteydessä lievä, oikeampaa olisi nimittää näitä tyyppejä "perustuslakiterroristeiksi".

On hyvä muistaa se mitä Ben Zyskowicz kirjoitti asiasta, perustuslaki ei anna yksiselitteisiä määräyksiä, kysymys on lähes aina tulkinnasta:

https://www.verkkouutiset.fi/ben-zyskowicz-tama-yl...

Pitäisikö verotus lopettaa kun se mielestäni perustuslain vastaisesti loukkaa kansalaisen perusoikeuksia?

Käyttäjän TerhoNikulainen1 kuva
Terho Nikulainen

"- - Taliban on monikkomuoto sanasta Talib, joka tarkoittaa opiskelijaa. Taliban-liike perustui koraanikoulujen opiskelijoihin ja vapaasti käännettynä Taliban tarkoittaa opiskelijaliikettä. Afganistanin kahden kielen, darin ja pashtun mukaan kirjoitus voi olla joko Taliban tai Taleban." (Petteri Leino)

Talebanit on haukkumamuoto näistä koraanikoulun opiskelijoista, ja puolustusministeri tietää sen. Käyttämällä tuota sanaa puolustusministeri syyllistyy samaan kuin pääministeri, joka puhui taannoin "kaikenmaailman dosenteista". Ei aihetta enempään kummasteluun, mutta tietenkin lakioppineen on puolustettava kunniaansa ja annettava haukkumasanan käyttäjän toiminta poliisitutkinnan selvitettäväksi - sikäli kuin toteuttaa haastattelussaan mainitun aikeensa.

Jos meillä ei olisi näitä asiantuntijoita, ei meillä olisi yhteiskuntaakaan. Järjestynyt yhteiskunta tarvitsee asiantuntijansa ettei oltaisi kuin talebanit niityllä.

Tiedustelulakien kiirehtiminen ei ole aiheellista, joten kannattaa tutkia lakiesitys jottei sitä jouduta hylkäämään viime metreillä. Nykyisen hallituksen - voisi melkein sanoa - useimmat ehdotukset ja lakiesitykset ovat menneet portinpieleen sen sijaan että olisivat menneet kohteeseensa.

Käyttäjän TerhoNikulainen1 kuva
Terho Nikulainen

- - kannattaa muistaa, että kohta on vaalit, ja jokainen skarppaa kommentointiaan sen vuoksi ja kritisoi vaikkei olisi kritiikin aihettakaan, myös Puheenvuoro-blogipalvelssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

https://www.aftonbladet.se/a/9m9Kq5
Venäjä on ihan viime päivinä aiheuttanut röyhkeillä provokaatioinventioillaan vaaratilanteita Ruotsissa.
Täällä puolustusministeri harjoittaa ideologiamiekkailua jonka tarkoitus on jakaa kansaa ja vahvistaa omaa kuppikuntaansa ja se otetta Suomesta. Phyi

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Kaikenkaikkiaan puolustusministeri, res.ylil.,fil-tri Jussi Niinistön esiintymisistä ja käytöksestä on tullut mieleen eräs, nyt jo edesmennyt res.maj.,valt.maist. Timo T.A. Mikkonen...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Sini, jos tuo Zuroffin ja Bäckmanin yhteys pitää paikkansa, niin kyllähän jäljet tuosta selvityspyynnöstä johtavat suoraan sylttytehtaalle! Taas yksi konsti jakaa suomalaisia, aiheuttaa epäluottamusta päättäjiämme kohtaan ja saada meidät ymmärtämään kuinka väärässä olimme itsenäisyytämme puolustaessamme ja kuinka oikeassa Neuvostoliitto oli ryöstäessään meidän aluettamme ja vielä maksattamalla meille sotakorvaukset siitä hyvästä. Isäsi ei olisi koskaan hyväksynyt tuollaista toimintaa!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kauas on omena pudonnut, ei auta selittely.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #22

Olen kyllä monessa asiassa samaakin mieltä arvostamani kommentoijan Sinin kanssa, tässä en.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minun isäni poliittisen toiminnan aikana ei yksikään puolustusministeri ollut minkään sortin populisti. Parlamentarismi ja perustuslaki oli asia josta isäni todella välitti.
Lisäksi isäni ei missään oloissa eikä koskaan replikoinut epäkorrektisti tai hakenut kansansuosiota epäkorrekteilla ilmauksilla. Hänen tapansa puhua ja kirjoittaa oli valistunutta ja tuki valistusta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #30

Olen siinä samaa mieltä Sinin kanssa, että muutamassa tapauksessa Jussi Niinistö on todellakin ilmaissut epäkorrektisti asiansa, viimeksi nimittäessään valtiosääntöoppineita talibaneiksi. Mielestäni hänellä oli kuitenkin historiantutkijan ominaisuudessa täysi oikeus ottaa kantaa tuohon suomalaisia SS-miehiä koskeneeseen selvitykseen. En kokenut, että hän olisi nimenomaan ministerin arvovallalla hyökännyt selvitystä vastaan, etenkään epäkorrektisti.

Nyt näytetään selvitystä, jossa ei juurikaan löytynyt konkreettisia todisteita suomalaisten osuudesta itärintaman sotarikoksiin, käytettävän maailmalla mustamaalaamaan Suomea ja sen sodanaikaista politiikkaa, mm. selvitystä vaatineen Zuroffin toimesta. Johan Bäckman ja hänen mahdolliset toimeksiantajansa Kremlissä nauravat partaansa. Neuvostoliiton vertaansa vailla olevista, vuosikymmeniä kestäneistä rikoksista Itä-Euroopan kansoja ja erityisesti omaa kansaa kohtaan sekä myös saksalaisia siviilejä kohtaan toisessa maailmansodassa ja sen jälkeen kukaan ei ole vaatimassa mitään selvityksiä tai tutkimuksia. Suomalaisia ja mahdollisesti myös Zuroffia on vedetty höplästä ja saatu heidät hyväuskoisina idiootteina vetämään Kremlin vankkureita. 1-0 Putinille.

Tuure Junnilasta olen Sinin kanssa samaa mieltä. Suuri suomalainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Kaikkihan tietää että Zuroffit ja vastaavat nyhtävät vaikka mistä joka tapauksessa propagandaa. Voisivat tehdä sitä vielä paremmin jos tätä selvitystä ei olisi tehty.
Niinistö ei osaa peittää koskaan luonnollista harmitustaan siitä että toimijat jotka ovat poliittisesti erilailla kuin hän profiloituja saavat hänen tontillaan jotain ilmaistua. Se ei ole hyvä piirre eikä sovi asemaansa. Se myös tulkitaan hänen poliittisen profiilinsa ideologisoidun toimintakulttuurin ilmauksena.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #36

Jussi Niinistö taitaa olla kulmikas persoona, myönnetään. Selvitys itsessään ei ole paha asia, sen tuloksia vain näyttävät monet tulkitsevan liioittelevasti ja tarkoitushakuisesti. En pidä natseista, en vanhoista enkä uusista, mutta nuo suomalaiset SS- miehet eivät, varsinkaan heistä vielä kahdeksan elossa olevaa, ole pahimmasta päästä. Enemmän olisin huolissani näistä nykyisistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Hienoa että olemme samaa mieltä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Taleban nähdään länsimaissa islamilaisena äärijärjestönä.

Todellisuudessa Taleban on Afganistanin suurimman etnisen ryhmän Pashtujen poliittinen liike. Kaikki Pashtut eivät tietenkään ole Talebanin kannattajia, mutta tuo etninen kytkös on vahva ja jää Lännessä tavan takaa huomioimatta.

Analogiani on nyt erikoisen huono, mutta Taleban on Pashtuille ikään kuin RKP on suomenruotsalaisille. Mutta jospa huonokin analogia auttaisi ymmärtämään mistä on kyse.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Jatkona edelliseen kommenttiini on todettava, että sellaista perustuslakivaliokunnan jäsentä tuskin on ”kehdossa keinunut”, jolla olisi ollut aikaa perehtyä aidosti näihin kaikkiin linkissä oleviin asiantuntijalausuntoihin. Valiokunnassa on ollut käsiteltävänä myös muita asioita Sote mukaan lukien.

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/pev-t...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Erinomainen asioita selventävä blogi!!

Tuosta juutalaisten murhaamisesta kannattaa lukea Timothy Snyderin järkyttävä kirja "Musta maa". Siinä tuodaan esiin noihin tappotöihin suurimmat syylliset, muidenkin kuin saksalaisten osalta. Ja syyllistahoja riittää! Yhtenä suurena murhajoukkona bolshevikit ja kommunistit eri maissa. Jopa muuten aatteettomat kansalaiset osallistuivat tappotöihin.

Ja Suomenko valtiona(!) pitäisi olematonta osuuttaan asiaan pyytää anteeksi?!? Kuka...keneltä? SS-miesten osuutta mukamas juutalaisten murhaamiseen, josta ei edes ole pitävää yksilöllistäkään näyttöä.

Tiedustelulaista. Eiköhän puolustusministeri Niinistö ollutkin oikeassa epäillessään, että Martin Scheininillä oli ulostulossaan muut näköhohdat mielessään kuin ihmisoikeudet ja kansalaisten yksilönsuoja?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Vaikka myönnän heti, että vertaukseni tuotekehitykseen on ontuva, en silti voi välttyä vaikutelmalta, että lain laatimisessa on paljon yhtäläisyyksiä.

Kun laki astuu voimaan, havaitaan käytännössä sen puutteet. Samoin tapahtuu kun tuotteen ensimmäinen versio julkaistaan.

Yritysmaailmassa seurataan tarkasti miten tuotteen ensimmäinen versio toimii ja tehdään nopeasti tarvittavat korjaukset. Pahimmassa tapauksessa tuote vedetään kokonaan markkinoilta.

Lainsäädännössä näin ei toimita. Lait on laadittava näköjään täydellisinä, lopullisina versioina. Perustuslaista löytyy aina sopiva kohta, jonka mukaan "asiantuntija" pystyy torppaamaan lakiesityksen.

Nykyiset lait ovat tämän filosofian mukaan "täydellisä" eikä niitä tarvitse muuttaa koskaan.

Pystyisikö joku perustuslain asiantuntija kertomaan onko verotus ristiriidassa kansalaisen perusoikeuksien kanssa? Entä ylinopeussakot, ovatko ne perustuslain vastaisia? :)

PS: Naapurimaissamme on vastaava lainsäädäntö ollut voimassa jo vuosikausia. Miksi ei oteta mallia sieltä, vai ovatko meidän asiantuntijat sitä mieltä, että naapureiden lait eivät meille kelpaa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Isäni koulukaveri ja nuoruuden tuttava lähti ss-mieheksi, palasi siltä reissusta henkissä ja teki työuran rak.mestarina. SS-mieheksi lähdön syyksi oli todennut natsisaksan ja Hitlerin ihannoinnin ja varmasti näin oli muidenkin SS-miehiksi lähteneiden vapaaehtoisten kohdalla, nämä miehet enemmän polkivat maahan suomalaisen sotilaan kunniaa, kuin kriittisesti heihin kohdistuneet kannanotot. Suomalaiset, Suomen armaijan rivessä, isäni kaltaiset, itsenäisyyden puolesta rintamalla taistelleet sotilaat ansaitsevat kaiken kynnioituksemme, ei ss-miehet.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Miten niin "varmasti" näin oli muidenkin SS-miehiksi lähteneiden vapaaehtoisten kohdalla?

Jos viitsit lukea Kansallisarkiston tekemää selvitystä, siitähän nimen omaan käy ilmi, että vapaaehtoisiksi tietoisesti haluttiin valita muita kuin äärioikeistolaisia, joita karsittiin joukosta aivan tarkoituksella.

"Varmuus" tuollaisesta asiasta ja kyvyttömyys nähdä SS-vapaaehtoisiksi lähtijöillä myös aivan niitä samoja motiiveja, jotka saivat Suomen valtionjohdon tämän hankkeen taakse, osoittaa aikamoista arvostelukyvyttömyyttä. Vähintään pitäisi lukutaitoisen älytä, että 1943 sitoumuksensa jälkeen palanneet SS-miehet taistelivat siitä eteenpäin Suomen rintamilla, käytyään 1941-43 sotaa samaa vihollista vastaan Saksan itärintamalla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Äärioikeistolaisista en puhu mitään, ainoastaan heistä jotka lähtivät ss- joukkoihin natsisaksan ja Hitlerin edustaman aatteen vuoksi. Sotaveteraani- isäni, pikakivärimies, totesi, että kahta asiaa hän eniten katuu jatkosodan käyneenä, menetettyä nuoruutta ja taistelua Hitlerin rinnalla.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #33

Heitä jotka lähtivät ss- joukkoihin natsisaksan ja Hitlerin edustaman aatteen vuoksi, saattoi toki joukossa ollakin mutta "varmasti näin oli muidenkin SS-miehiksi lähteneiden vapaaehtoisten kohdalla" on pötypuhetta.

Suomen valtionjohdolla oli 1941 omat syynsä lähettää vapaaehtoisia Saksan joukkoihin – nimen omaan Suomen itsenäisyyden varmistamiseksi Saksan tuella, koska mitään muuta tahoa ei tuolloin ollut antamaan turvatakuita Neuvostoliiton seuraavaa hyökkäystä vastaan, josta oli jo merkit nähtävissä.

Onko jotenkin vaikeaa ajatella, että 1408 vapaaehtoisen joukossa oli niitäkin, jotka käsittivät aivan oikein Suomen valtionjohdon tarkoituksen?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Hitler peukuttaa tätä blogia!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ja Otto-Wille Kuusinen sen monia kommentteja.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Kova on vaalituska. Kieltämättä on kamalaa jos viiden ministerin "puoluetta" kutsuu unohdus vaalien jälkeen.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Tökerö ja laiska mustamaalausyritys tämäkin blogiteksti. On hyvä tapa yrittää hiljentää kaikki kyseenalaiseen lakiin kohdistuva kritiikki leimaamalla kaikki sitä kritisoivat Venäjän agenteiksi tai vastaaviksi. Klassista orwellilaista totalitarismia uhkuvaa ja koulukiusaajamaista "argumentointia". Samanlaista epätoivon sävyttämää meuhkaamista kuin muutkin äärioikeistolaisten, natsien puolustelijoiden ja muiden sinisten uuvattien yhtäläisen levottomat kannanotot.

Jos leimaa kaikki eri mieltä olevat epämääräisin perustein ja olemattomin todistein joksikin "vieraan vallan agenteiksi" se on myös helppo tapa välttää se mikä varsinkin sinisille uuvateille on vaikeinta, eli itse ajattelu. Toinen syy miksi tuollaista taktiikkaa käytetään on se että yritetään siirtää huomio olennaisista asioista joutavuuksiin, kuten henkilön taustoihin, jotta itselle epämiellyttäviä asioita ei joutuisi kohtamaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

"Muuhun ei kansaa koota kuin sotaan ja äänestämään"

- Erno Paasilinna (1935-2000)

Uskonnon ja politiikan hämmentäjät varmistavat ja kilpailevat monen sortin uskovaisten äänistä, mutta "uusia" kannattajia ja seuraajia maallistuneiden ja suruttomien lavian tien kulkijoiden suuresta enemmistöstä on vaikea saada, jopa julki-uskovaiseksi heittäytyneen Soininkaan, eli kristilliset saavat pitää pysyvän, n. 3,5%:n kannatuksensa, eikä kokoomuksenkaan, koti,USKONTO, isänmaa-ja armeijalaidassa ole "siirtymää", sen enempää kristillisiin, kuin rukousaamiaisten miehen, res.alik. Soinin joukkoihin...?!

- Innokkaat reserviläiset, jopa suomalaisten SS-"sankareiden" puolesta puhujat ja kullattuja vaakunaleijonia kaulallaan kantavat nahkatukat ovat "mielenkiintoinen", mutta epäyhtenäinen joukko, joka tuskin "marssii" yhtenä miehenä äänestyskoppeihin, res.ylil. Niinistöä, res. ylikers. Terhoa, tai res.alik. Soinia äänestämään-ainakin gallupien valossa ?
- Ylipäänsäsa res.sotilasarvoja harva enää korostaa "meriitteinään", esim. vaalimainoksissaan? Palvelua Hitlerin SS-joukoissa tuskin korosti aiemminkaan kukaan, vaan siitä reissusta mieluummin, "jostakin syystä(?)", mieluummin vaettiin...?

Eljas Simojoki: "Isänmaan rakkaus, sankari hurskaus, uhrivalmius."

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Korostavat poliitikot vaalimainoksissaan sotilasarvoaan tai ei, niin eiköhän sitä useasti vielä kysytä työhaastattelussa. Korkeammalla sotilasarvolla on selvästi osaltaan merkitystä työsopimusta solmittaessa. Ja yleensä armeijan käymisellä.

Toimituksen poiminnat