PetteriLeino Sininen idea

Demari vie lihan köyhän lautaselta

SDP Antti Rinteen johdolla keksi näiden vaalien suurimman huijauksen – kestävän kehityksen arvonlisävero. Kyseessä on slogan, joka ei tarkoita mitään, mutta kuulostaa sympaattiselta. Siinä yhdistyvät välttämätön paha (=arvonlisävero) ja sympaattinen mielikuva (=kestävä kehitys). Kun Antti Rinne vielä hitaasti ja vakavasti esittää tv-ruudussa tämän siten, että uusi vero tulisi brasilialaiselle tuontilihalle, niin kaikki ovat myytyjä.

Kuten usein muitakin demareiden ideoita, niin myös tätä kannattaa raaputtaa hieman syvemmältä. Arvonlisävero on tasavero. Se iskee kovemmin köyhiin ja pienituloisiin, rikkaille ja suurituloisille sillä ei ole juurikaan merkitystä. Yrityksiä se ei haittaa, koska kyseessä on läpivirtaava raha.

SDP:n verovastaava Timo Harakka paljasti demarien katalan juonen Ilta-Sanomien haastattelussa. Suora lainaus: ”Arvioni on, että voisimme päästä sellaiseen tilanteeseen, jossa vähävaraisilla ihmisillä olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet syödä lähikasviksia.” Mitä ovatko kotimaiset kasvikset demarien mielestä liian kalliita? Ei ainakaan niissä kaupoissa, joista minä ruokani ostan.

Tuo kertoo kaiken. Demarit eivät halua köyhän syövän lihaa, vaan järsivän vain kotimaisia porkkanoita ja lanttuja. Jo nyt liha on merkittävästi kalliimpaa kuin kotimaiset kasvikset. Vähävaraisella ei ole nytkään varaa laadukkaaseen lihaan. Demarieliitti ei vissiin käy itse marketissa, eikä sen tarvitse ynnätä mitä ostoskoriinsa poimii.

Arvonlisäveroa säädellään EU-direktiivillä, joka ei mahdollista kansallista kansallisia poikkeamia. Antti Rinne entisenä valtiovarainministerinä näyttää tuntevan erittäin huonosti arvonlisäveroa määrittävän lainsäädännön tai sitten hän sumuttaa tarkoituksella.

Demarien sekavista puheista voisi saada sen käsityksen, että kyseessä olisi tuontitulli brasilialaiselle lihalle. Eikö sitten samaa periaatetta noudateta sademetsäsoijan ja muiden muotihömpötysten osalta?

Tuontitulli olisi varsinaista myrkkyä Suomen kansantaloudelle. Suomi elää viennistä. Tilanteessa, jossa maailma saattaa ajautua laajaan kauppasotaan, Suomen etu on viimeiseen saakka taistella tulleja vastaan. Tuontitulli Suomessa johtaa automaattisesti tullimaksuun myös toisessa päässä. Tätä kehitystä Suomen vientiteollisuus ei kaipaa.

Herra varjele meitä demareilta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Joopa joo,"muotihömpötystä", että muka ravinnontuotanolla, metsän hakkuilla, liikkumismuodolla-ja tavoilla, rakentamisella, energiaratkaisuilla, lämmittämisellä, ymv.olisi mitään yhteyttä ilmastonmuutokseen, jonka torjuminen muka ihmisen aiheuttamana, on sekin "fillarikommunistien muotihömpötystä!" -Eik va?

- Eikä ainakaan valkoinen, lihaa syövä heteromies ja isänmaallinen arvokonservatiivi mihinkään "kukkakkaalipirtelöihin" koske-se on jämpti niin!

- Ei puolustusvoimain ylipäällikkökään "joustaisi" edes yhtenä päivänä viikossa, muuten kuin Jenni-vaimon ja veljenpojan Villen mieliksi!

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Hyvä kirjoitus blogistilta ja oikeaan osunut arvio kommentoijalta.

Antti Rinteen lihakommentti aiheutti äläkän Yle-tentissä

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/274651-antti-rint...

Sanna Marin halusi työsuhdeautot sähköisiksi. Hän arveli sähköisten tai vähäpäästöisten autojen määräksi vuonna 2030 750000 kappaletta eli 28 % henkilöautokannasta.

https://kuntatekniikka.fi/penan-blogi/2019/01/13/p...

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sdp-haluaa-suo...

https://www.verkkouutiset.fi/kyse-on-siita-koska-l...

Rinteen kanta lihaveroon herätti tunteita Ylen tentissä – Sipilä: ”Antti, älä pliis sellaista esitä”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006036306.html

Juha Sipilä on ”parempi ukko” kuin mitä olemme ajatelleet! Aikaisemmin Sipilä totesi, että polttomoottoreita ei pidä missään tapauksessa kieltää: ”Suomi on harvaan asuttu maa, ja ihmisten välttämätöntä liikkumista ei saa estää”.

Demarien todella typerä ja samalla utopistinen haavekuva (Sanna Marin) siitä, että Suomessa olisi muutaman vuoden kuluttua 750 000 sähköautoa, on jo aivokääpiyden huippu! Ja vaikka olisikin, olisiko yhtä suurella joukolla varaa ostaa niitä!

Jos tällainen demarien täysin epärealistinen suhtautuminen ilmastonmuutokseen pääsee valtaan (hallitukseen!), olemme me tavalliset kansalaiset, suoraan sanottuna, kusessa.

Taisi demaripomo sairastua Espanjan matkallaan pahemmin kuin on tiedettykään!

ILMASTONMUUTOS, LIHANHIMO JA ANTTI RINNE

Perisynnin ajatus saa meidät syyllistymään seksuaalisista nautinnoista, nyt Antti Rinne syyllistää meitä suomalaisia, täsmälleen kuin perisynnistä, lihan himosta”.

”Alkaa lähes koko poliittinen kenttä olemaan täynnä näitä vihernatseja jotka haluavat hallita ihmisten elämää ilmastoverukkeella”.

”Ruokadiktatuuri” on tästä hyvä esimerkki (demarien polttomoottorien ”kieltolain” ohella). Kohta varmaan tulee uusi kieltolaki viinin, oluen ja viinan valmistukseen, muodostuuhan alkoholikäymisessä hiilidioksidia!

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

En muista kyllä kuulleeni todella köyhän syöneen lihaa vaan perunoita, kaurapuuroa ja näkkileipää, sillä siihen ei ole todellakaan varaa. Ja jos joskus onkin jotain lihanlaista leipäjonost saanut maistaa niin taitaa se olla sellaista prosessoitua tavaraa, jotka kukaan kansanedustajaehdokas ei suuhunsa panisi. Sitä uunimakkaraa 1€ paketti, jossa lihaa ei ole 5 % enempää mutta kylläkin kaikkea muuta sitäkin enemmän kamarasta ja rustoista lähtien. Mutta jos joskus köyhä saisi edes kerran maistaa luonnon niitiyllä luomuna kasvatettua suomalaista naudanlihaa pientä palasta entrecotea hunajassa ja öljyssä pyöriteltyjen maalaislohkoperunoiden ja valkosipulipikkelssin kera ja jotain käsityöläisolutta, niin avot ja trallallaa...

Leino voisi vaikka tarjota tuon menuun 12 käyhälle kotipuolessa, jos eduskuntaan pääsee.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Ei Rinne, MUTTA sota-Jussin sata hävittäjää ja laivaston neljä monitoimikorvettia vievät, leikkaavat ja "säästävät" monen vähäosaisen elämän perustarpeista...?!

Aikamoinen haaste tulevalle, punavihreämulta, tai punavihreänsiniselle hallitukselle, vallankin jos tuleva ja ehkä seuraavakin hallituskausi mennään jopa taloustaantuman merkeissä...?

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Varmaa näinkin. Mutta suurin osa näistä ehdokkaista ei osaa eikä pysty asettumaan tietyn ihmisryhmän asemaan, kuten köyhien, koska yksinkertaisesti eivät ole kokeneet sellaista elämää. Erno Paasilinna totesi aikoinaan Tastulalle teeveessä, että vain itseoppinut on ainoa oppinut muut ovat opetettuja apinoita. Tästä lauseesta muunsin lauseen: Vain itsekoettu on ymmärryksen perusta muut ovat kuviteltuja harhoja. Jos jotain ei ole kokenut sitä on vaikea ymmärtää, siihen on vaikea samaistua ja sitä on vaikea hyväksyä.

Mutta terveellinen, hyvä ja laadukas (siis todellakin laadukas) ruoka pitää olla kaikkien saatavilla, sillä se on oikeastaan perusoikeus ja humaanin ja inhimillisen ajattelun ja tekojen perusta. Hurskastelu ei sitä ole!

Ja vaikka olenkin pientuottaja ja kotimaisen ruuan puolestapuhuja niin tämä ruoka-asia on erittäin tärkeä kaikille. Olenkin joskus todennut, että jos jonkin ukon naamavärkki ei miellytä ja hän haluaa ostaa jotain minulta niin minä päätän myynkö vain en. Mutta köyhälle annan kyllä laadukasta tuokaa vaikka ilmaiseksi, jos sellainen tarve on ja minulta löytyy annettavaa.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Erno Paasilinna(1935-2000) ensimmäinen Finlandia-palkittu kirjailija on sanonut myös mm:

- Hän tapattaa itsensä sodassa, jossa kenraalit eivät likaa saappaitaan.

- Muuhun ei kansaa koota, kuin sotaan ja äänestämään.

( Oli kunnia tavata Paasilinna pari kertaa, H:linnassa ja Hervannassa.)

Toimituksen poiminnat